Vier joodse mannen aangevallen in Antwerpen

UNKNOWN

In Antwerpen zijn gisteren bij vier afzonderlijke feiten joodse mannen het slachtoffer geworden van agressie. Een onbekende man sloeg de slachtoffers met een stok of met een ijzeren staaf. Een van de slachtoffers liep een dubbele armbreuk op en is een tijd werkonbekaam, meldt het parket van Antwerpen.

Stok
Alle feiten deden zich voor tussen 20.10 uur en 20.30 uur. De slachtoffers waren duidelijk herkenbaar als joden. In de Milisstraat werd een 23-jarige man benaderd toen hij op z'n fiets wilde stappen. De verdachte kwam op hem toegelopen met een stok. Het slachtoffer raakte gekwetst. Getuigen konden het wapen recupereren.

Kort daarna was er een tweede incident in de Leeuwerikstraat. Een 60-jarige man die in de richting van de Somersstraat liep, werd op de schouder getikt door een onbekende die een lange staaf vasthield. Het slachtoffer kreeg klappen en raakte lichtgewond. Hij zag hoe de verdachte voortliep in de richting van de Somersstraat.

Daar ontsnapte een 28-jarige joodse man aan slagen met een ijzeren staaf door met zijn fiets te versnellen en de verdachte te ontwijken nadat die midden op de rijbaan was gesprongen.

Dubbele armbreuk
Het laatste feit had de zwaarste gevolgen. Een 62-jarige man werd met de staaf aangevallen in dezelfde straat en kon het wapen afnemen. Hij liep daarbij een dubbele armbreuk op en kan minstens zes weken niet werken.

De slachtoffers en getuigen beschreven de verdachte als een jongeman van 18 à 22 jaar met kort donker haar. Hij is mager en ongeveer 1,70 meter groot. Op de bewuste avond droeg hij een lichtblauwe vest en witte sportschoenen. Volgens de getuigen sprak hij een vreemde taal, maar het is niet duidelijk welke. Volgens één slachtoffer sprak hij Arabisch, maar anderen spreken over Pools.

De politie en het parket zetten alle middelen in om de verdachte te identificeren en doet een oproep aan het publiek voor tips. Iedereen die meer informatie heeft, kan contact opnemen met de lokale recherche in Antwerpen. (belga/sam)