Vier jaar cel voor reeks inbraken in regio Oostende

thinkstock
De Brugse correctionele rechtbank heeft een 33-jarige vrouw veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, voor een reeks inbraken in de regio Oostende. Drie andere beklaagden kregen mildere straffen. Tijdens het onderzoek stierf een andere verdachte bij een verkeersongeval.

In de nacht van 2 op 3 december 2012 drongen de inbrekers een woning in Gistel binnen. Ze gingen aan de haal met 7.000 euro, juwelen, handtassen en een iPhone. Toen de vrouw des huizes wakker werd, zette één van de daders een luchtdrukpistool tegen haar hoofd. Enkele inbrekers namen de vlucht, maar V.C. verstopte zich in een kast. Daar werd ze gevonden door de politie.

Het onderzoek bracht aan het licht dat de bende al vaker op dievenpad was getrokken. Zo kwamen ze in aanmerking voor een inbraak in een weekendhuis in Bredene en twee andere feiten in Gistel. Op 16 september 2012 sloegen ze ook hun slag in de woning van Philippe B. in Oostende. Er werd in het huis brand gesticht, wellicht om sporen van de inbraak te verdoezelen. Bij die brand liet Philippe B. het leven. De ware toedracht kwam pas aan het licht toen de flatscreen van het slachtoffer bij een huiszoeking werd teruggevonden.

De vier beklaagden moesten zich voor de dodelijke brand niet voor de strafrechter verantwoorden. Er waren immers enkel concrete bewijzen tegen K.V. uit Oostende, maar die overleed al in maart 2013 bij een verkeersongeval in De Haan.