Vier jaar cel geëist tegen Mohamed Abdeslam voor overval op gemeentepersoneel in Molenbeek

Mohamed Abdeslam gaf eerder toe dat hij achter de overval zat, samen met Pierre-Raphaël C. en Youssef B.
BELGA Mohamed Abdeslam gaf eerder toe dat hij achter de overval zat, samen met Pierre-Raphaël C. en Youssef B.
Het openbaar ministerie heeft vandaag voor de correctionele rechtbank van Brussel vier jaar cel geëist tegen Mohamed Abdeslam, voor de overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Volgens het OM is de buit nog steeds in handen van de broer van Brahim en Salah Abdeslam.

Op 23 januari werden drie ambtenaren van Molenbeek overvallen toen ze een som van bijna 70.000 euro gingen binnenbrengen bij een bank op het IJzerplein. Een individu, gewapend met een mes, eiste het geld en sloeg op de vlucht met de buit. 

Een maand later werden vier personen opgepakt, onder wie ook Mohamed Abdeslam, die in het verleden voor het gemeentebestuur van Molenbeek had gewerkt en op de hoogte was van regelmatige geldtransporten.

In juni gaf hij toe een rol als bemiddelaar en als chauffeur te hebben gespeeld. Hij zou geïnformeerd zijn door ambtenaar Pierre-Raphaël C., dat een aanzienlijke som geld naar de bank zou worden gebracht. Vervolgens liet hij dit weten aan zijn goede vriend Youssef B.. Die zou de overval hebben uitgevoerd, terwijl een ex-vriendin van Abdeslam en zijn ex-collega C. het geld transporteerden.

In dezelfde zaak staan ook de twee medeplichtigen terecht. De procureur eiste twee jaar cel, eventueel met uitstel, tegen Youssef B.. Tegen Pierre-Raphaël C. werd 30 maanden geëist, ook eventueel met uitstel. De twee ontkennen en zeggen dat ze op geen enkele manier hebben meegewerkt aan de diefstal.

BELGA19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Said Sabaouni

  Goed bezig dat is nog.

 • Christine Laevers

  Het is hoog tijd dat de vraag luidop gesteld wordt of de Belgisce jurisdictie niet criminaliteit met alles er op en er aan aanmoedigt. Het lijkt daar al een hele tijd op.

 • Jan De Smet

  Er wordt vanalles "geëist" maar in het België van Geens krijg je enkel flutstraffen.

 • jean-marie machiels

  Voor mijn part krijgt hij één maand maar verliest hij definitief zijn (dubbele) Belgische nationaliteit.

 • maurice snelders

  Wat komen wij nog allemaal te weten van dat tuig