Vier gewonden bij ongeval na achtervolging door politie in Lendelede

LSI
Langs de Rijksweg (N36) in Lendelede zijn zaterdagavond even na tien uur vier gewonden gevallen tijdens een achtervolging door de politie. De 48-jarige bestuurder van het voertuig was mogelijk dronken en vluchtte weg van een politiecontrole. Hij raakte slechts lichtgewond. Zijn 50-jarige partner was even in levensgevaar, maar is nu stabiel.

Een 48-jarige man uit Avelgem sloeg op de vlucht toen de politie hem in Ingelmunster aan een controle wilde onderwerpen. Via de N50 en de N36 ging het richting Izegem. Net voorbij een ovonde op de gewestweg tussen Kuurne en Izegem liep het fout. Het vluchtvoertuig, een Citroën, botste achteraan zwaar op een Opel. Na de klap vloog het aanrijdende voertuig rechts van de weg in de gracht. 

De vluchtende bestuurder raakte lichtgewond, zijn 50-jarige partner in de passagierszetel werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gevoerd. Ze is inmiddels buiten levensgevaar. 

Het aangereden voertuig kwam op de pechstrook aan de overkant van de weg terecht. De twee inzittenden liepen lichtere verwondingen op. De weg bleef ruim drie uur lang voor alle verkeer afgesloten. Een deskundige van het parket kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden te achterhalen. 

Mogelijk dronken

Er wordt onderzocht waarom het koppel wegvluchtten bij een controle. Vermoed wordt dat de automobilist (48) onder invloed van alcohol was. Vooraleer ze achteraan tegen het andere voertuig botsten, was hun voertuig al licht gebotst met een andere wagen, zonder veel schade.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Ze zullen er wel met een lichte straf vanaf komen Belgie kennende.

 • Ludwig Vanden Boer

  Het is in de eerste plaats te hopen dat de benadeelden die niets met de zaak te maken hebben zo vlug mogelijk en volledig vergoed worden, dat het voertuig van betrokkene definitief in beslag wordt genomen en dat hij streng gestraft wordt.

 • Raoul Hoylaerts

  hopelijk zijn het geen vreemden,anders is het de politie hun fout.als ze niet achtervolgd werden was het niet gebeurt.ken je dat.

 • Gaston Armi

  De gevolgen van verkeerde aanpak + laks beleid. Het wordt met de dag erger.

 • etienne vijverman

  vluchten is een zeer dure zaak en maar goed ook !!!!!!