Vier dodelijke ongevallen met bejaarde fietsers in 24 uur

Op de Nieuwpoortsesteenweg in Gistel kwam een 81-jarige fietser om het leven.
JVK Op de Nieuwpoortsesteenweg in Gistel kwam een 81-jarige fietser om het leven.
Bij drie afzonderlijke ongevallen met fietsers vandaag zijn drie doden gevallen. Zowel in Brugge, Eeklo als Gistel vielen slachtoffers te betreuren. Het ging telkens om bejaarde fietsers. Ook gisteravond kwam een bejaarde fietser om het leven bij een verkeersongeval in Wervik. Het slachtoffer werd gegrepen door een voertuig toen hij een kruispunt wilde oversteken. De fietser werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar later aan zijn verwondingen.

Vanochtend kwam een 78-jarige fietser in Brugge om het leven na een aanrijding met een vrachtwagen. Het ongeval gebeurde rond 8.15 uur aan de Gentpoort in Brugge. Een vrachtwagen kwam uit het centrum van Brugge gereden en wilde rechts de Ring opdraaien. Daarbij had de bestuurder niet opgemerkt dat er rechts van hem nog een fietser reed. Die wilde rechtdoor richting de Generaal Lemanlaan. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed de 78-jarige Bruggeling aan zijn verwondingen.

Ook op de Brugsesteenweg in Eeklo kwam deze voormiddag een fietser om. De 80-jarige fietser werd aangereden door een vrachtwagen die de parking van een doe-het-zelfzaak had verlaten. Volgens het parket gaat het om een jammerlijke samenloop van omstandigheden, maar is het nog te vroeg om conclusies te trekken. De vrachtwagen was van de parking van doe-het-zelfzaak Hubo gereden en op die plaats werden net nieuwe wegmarkeringen aangebracht. Fietsers moesten daardoor de Brugsesteenweg oversteken en rechts van de baan rijden. Het slachtoffer is echter links blijven rijden op het fietspad en de bestuurder van de vrachtwagen merkte de fietser vermoedelijk niet op.

In Gistel ten slotte is rond half drie deze middag een 81-jarige fietser om het leven gekomen bij een ongeval. De man werd aangereden door een bestelwagen met buitenlandse nummerplaat. In welke omstandigheden dat gebeurde, is nog niet duidelijk. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat, hij overleed ter plaatse. Het parket stuurde een verkeersdeskundige naar Gistel om de omstandigheden van het ongeval te reconstrueren. Er is nog altijd grote hinder op de Nieuwpoortsesteenweg, die plaatselijk is afgesloten voor alle verkeer.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels