Vier aspirant-politiecommissarisen verdacht van gesjoemel bij tests

AFP
Vier studenten van de nationale politieacademie worden verdacht van gesjoemel bij hun tests. Dat schrijft het weekblad Le Soir in de editie die morgen verschijnt. Het viertal was erin geslaagd de sleutel van de leraarskamer in handen te krijgen. Daar konden ze de formulieren van de tests bekijken.

Het zaakje kwam aan het licht bij de proclamatie van de laatste promotie, op 28 februari. De school kondigde aan dat de resultaten van de vier studenten opgeschort zouden worden, in afwachting van het disciplinair onderzoek naar gesjoemel.

De federale politie bevestigt dat er een disciplinair onderzoek is geopend. "Er is een procedure opgestart om duidelijk te maken wat er is gebeurd", aldus een politiewoordvoerder aan Le Soir Mag. "Het gaat om een ernstig vergrijp, onbegrijpelijk voor elke politieagent, officier of niet." Enkele van die vier aspirant-officieren waren al aangeduid in een toekomstige post.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Paulus

  Topje ijsberg 50 procent is zelfs niet-correct aangeworven

 • Patrick De backer

  Geen erg..ze moeten nog kunnen schrijven om het examen in te vullen

 • Arthur Houben

  Toevallig allen allochtonen in het kader van meer diversiteit? Zoals bij het niet afgelegde examen voor politie inspecteur en toch geslaagd?Kwajongens streken zoals studenten die examenvragen/antwoorden stelen door wat ons als beëdigd ordehandhaver zou moeten gaan ten dienste staan?Welk zootje ongeregeld ga je dan krijgen als ze nu al frauderen?Véél strenger optreden aub!!!

 • raf peeters

  Typiche Belgie ,komaan die moeten er zonder verpinken eruit,punt.

 • Albert Hendrix

  Dat begint nu al .Heb vertrouwen in onze politie en justitie en zeker in onze politiek, ik niet in ieder geval.