VIDEO: Zo verliep laatste ritje van 'De Vleermuis' in Plopsaland

De achtbaan wordt afgebroken en krijgt onderdak in een ander pretpark

De attractie wordt in de komende maanden gedemonteerd en naar een ander pretpark gebracht.  Op de plaats van 'De Vleermuis' in De Panne wordt een groene picknickzone aangelegd.
Studio100fan.eu De attractie wordt in de komende maanden gedemonteerd en naar een ander pretpark gebracht. Op de plaats van 'De Vleermuis' in De Panne wordt een groene picknickzone aangelegd.
CEO Steve Van den Kerkhof heeft de attractie ‘De Vleermuis’ in Plopsaland De Panne definitief gesloten. De komende maanden wordt de achtbaan ontmanteld en verhuisd naar een niet-Europees pretpark. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"De nieuwe eigenaar wil zich liever niet bekendmaken en ook over de verkoopprijs kan ik niet uitweiden, maar we zijn wel tevreden met de overeenkomst", zegt Van den Kerkhof. 

"Het is de eerste Plopsa-attractie in De Panne die we verkopen. Toen we in 2000 ‘De Vleermuis’ openden, hadden we jaarlijks een half miljoen bezoekers. Vandaag komen er 1.250.000 mensen. De attractie was dus te klein geworden, vandaar de verkoop. In het verleden hebben we wel al investeringen van het vroegere Meli-park verkocht zoals de monorail en de uitkijktoren."

De attractie was te klein geworden, vandaar de verkoop van 'De Vleermuis'

CEO Steve Van den Kerkhof

Voorlopig hebben we geen plannen meer om nog attracties van Plopsaland van de hand te doen. Op de plek van ‘De Vleermuis’ richten we een groene picknickzone in." Op de Facebookpagina Studio100fan.eu zijn beelden van de laatste rit van 'De Vleermuis' te zien.

Plopsaland De Panne sloot na een succesvolle kerstvakantie gisteravond zijn seizoen af. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.