VIDEO. Vrachtwagen rijdt in leegstaand politiekantoor in Machelen: twee doden

Mark Baert
Aan de Woluwelaan in Machelen is gisteren iets na 14 uur een vrachtwagen van warenhuisketen Aldi ingereden op een leegstaand gebouw van de Federale Wegpolitie. De bestuurder en een tweede inzittende zijn daarbij overleden. Het gaat om een 48-jarige man uit Anderlues bij Charleroi en een 39-jarige man uit Schaarbeek.

Kort voordien was de vrachtwagen in aanraking gekomen met een wagen. Daarop is hij het leegstaande gebouw ingereden. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij. Volgens de dochter van de mensen die in de wagen zaten, heeft de vrachtwagen niet geremd. "Ze reden op de afrit en moesten stoppen vooraleer ze konden afslaan op de Woluwelaan. De vrachtwagen reed achter hen en is niet gestopt. Daarbij is hij tegen de auto van mijn ouders gereden waarna hij het gebouw is ingevlogen." 

"Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld die de omstandigheden van het ongeval moeten onderzoeken. Momenteel is het nog volstrekt onduidelijk hoe dit ongeval kon gebeuren", aldus Bodet. Het toxicologisch onderzoek op de lichamen om na te gaan of er sprake is van alcohol- of druggebruik, moet nog worden uitgevoerd. 

Door het ongeval is de Woluwelaan afgesloten voor het verkeer dat richting Zaventem moet.

Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Mertens

  Vooraleer commentaar te geven op de chauffeurs een technisch probleem is altijd mogelijk Ben erg geschrokken was ex collega en goede vriend Steph vergeet je nooit ,innige deelneming aan de nabestaanden

 • jan latour

  goe geparkeert zeg ik

 • Morren Lindsy

  Vooraleer hier weeral jullie commentaar op chauffeurs te posten, zouden sommigen beter eerst eens nadenken! Iedereen kan plots onwel worden, techniek kan altijd wel eens falen en altijd afgeven op bepaalde arbeidsgroepen getuigt van een vergaande kortzichtigheid en egocentrisme. Deelneming aan de nabestaanden!

 • dirk govaerts

  fouten gebeuren , wie zonder fouten is werp de eerste steen .

 • Peggy Geerts

  Veel sterkte aan de nabestaanden van beide slachtoffers