VIDEO: Vlaamse agent gaat helemaal door het lint tijdens discussie en dreigt ermee mensen neer te schieten

rv
Op enkele Britse sites en Youtube circuleert momenteel een shockerend filmpje waarin te zien is hoe een Belgische politieman in een hevige discussie verwikkeld is met twee Engelstaligen en hun 6-jarig kindje. Tijdens de discussie, die waarschijnlijk ging over het al dan niet betalen van een plek op de camping, spreekt de politieman zware bedreigingen uit.

Het filmpje verscheen voor het eerst vier dagen geleden op Youtube, waar en wanneer het filmpje gemaakt is, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is de taal die de politieagent gebruikt. Hij bedreigt de mensen meermaals in het bijzijn van een 6-jarig meisje. 

"Mocht het van mij afhangen, ik schoot jullie in het hoofd. Dat zou ik willen doen. Jullie denken dat jullie hier alles mogen", zegt de geagiteerde politieagent terwijl hij schietgeluiden maakt. De discussie gaat verder, anderhalve minuut lang, waarin de andere partij beweert 270 euro betaald te hebben. De agent reageert bruut: "Je hebt ze niet betaald, jullie komen hier en denken dat jullie hier alles mogen", zegt hij. 

Op het einde van het filmpje hoor je een man zeggen, "Je hebt uw mening, maar je mag dit niet zeggen, je bent een politieagent", waarop de politieagent kwaad reageert, "Ik volg de wet bij mensen die de wet volgen, jullie respecteren niks."

Of er nog een vervolg aan dit verhaal zal komen is onduidelijk, momenteel is weinig geweten over de herkomst van de beelden.
94 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Clercq

  De politie had gewoon moeten overgaan tot identificatie ,de caravan laten takelen en pv opstellen en klaar is kees zonder discussie.

 • Karel Mareks

  Buitengooien dat crapuul dit hoort niet thuis in een politiekorps idem zijn korpsoverste die dit crapuleuse gedrag goedkeurt.

 • Jan T. Goeminne

  Wat er (in weken) aan vooraf ging, is ons niet bekend ... Vrijdag in mijn job ook heel arrogante kerel ontmoet die minachtend deed tegenover collega omdat er terecht PV werd opgesteld. Als dat dan een zoveelste keer is met zelfde kerel, kan ik me voorstellen dat een agent even uit zijn rol valt, al is dit niet goed te keuren. De overtreder gaat uiteindelijk wel in de fout ... De zoveelste keer

 • Dieter Van Genechten

  Het filmpje is volgens mij toch helemaal uit z’n context gerukt.. Waarom zien/horen we hier slechts 1, en enkel 1 kant vh verhaal??

 • Gwendy Dassy

  Kleine nuance, het gaat niet over toeristen maar 'travellers' , de Britse of Ierse zigeuners. Vestigen zich steeds voor maanden op een camping. Op dat moment gaan de inbraken en diefstallen in dat dorp een pak omhoog. We hebben ze hier ook. Kids gaan ni naar school, geen respect en doen alles wat niet mag. Ik kan die agent begrijpen want na de zoveelste diefstal in mijn winkel door die 'travellers ' is ook mijn geduld tegenover hen op...