VIDEO. Vlaams Belanger noemt Carina Van Cauter "trut" in Kamer

Het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer heeft de gemoederen vandaag hoog doen oplopen. Jan Penris (Vlaams Belang) noemde Carina Van Cauter (Open Vld) tot tweemaal toe “trut” toen zij het had over IS-strijders in Irak en Syrië. Het incident gebeurde buiten het oog van de camera, maar Penris was uiteindelijk toch genoodzaakt zijn excuses aan te bieden.

PS-Kamerlid Nawal Ben Hamou kaartte het incident aan toen zij aan het woord kwam. “Een vrouw zo uitschelden, is compleet onaanvaardbaar”, klonk het verontwaardigd. Uiteindelijk eiste Patrick Dewael (Open Vld) dat Penris zijn excuses zou aanbieden.

Penris excuseerde zich, maar maakte meteen van de gelegenheid gebruik de situatie in Syrië aan te kaarten. “Ik weet wat wij hebben gezien in Syrië, hoe kindjes hun beentjes verliezen”, aldus Penris. “Ik nodig mevrouw Van Cauter zeker uit om eens mee te komen naar Syrië”, klonk het nog.

Jan Penris (Vlaams Belang) en Carina Van Cauter (Open Vld)
VTM NIEUWS Jan Penris (Vlaams Belang) en Carina Van Cauter (Open Vld)20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter servranckx

  Is idd iets wat je niet naar je politieke tegenstander brult, maar hij biedt onmiddelijk erna zijn eccuses aan. (Zijn deze ondertussen aanvaard ?) Nog niet zo lang geleden gebeurde er iets gelijkaardigs tussen 2 andere patijen en zijn de excuses veel later aangeboden. En vl.bel.en nv-a worden met de regelmaat van de klok, door andere partijen, de huid volgescheld met ook geen fraaie woordjes. In een democratie moet iedereen zich toch aan dezelfde regels houden ?

 • Cor Dierckx

  Het mes mag maar aan één kant snijden en dat is de kant van V.B.dan mag alles. Wat heeft die De Wael allemaal al geroepen en getierd in de kamer naar andere personen zij het al dan niet nog onder invloed ook.

 • Marcel Willems

  Niet veralgemenen aub ,het gaat hier over een directe persoonlijke belediging.En Francken provoceert en krijgt dan bagger over hem .

 • Stefan Nimmegeers

  Het niveau van vlaams belang waardig. Heel laag dus.

 • Eric Van den Bergh

  Gebeurt in elke partij, en hij heeft zich geëxcuseerd.