VIDEO: Truckchauffeur filmt gevaarlijk inhaalmanoeuvre SUV met dashcam

RV Facebook
In Anzegem heeft een vrachtwagenchauffeur een wel erg gevaarlijk inhaalmanoeuvre met zijn dashcam gefilmd.


De chauffeur reed afgelopen vrijdag in de Kerkstraat in het centrum van Anzegem toen hij plots werd voorbijgestoken door een SUV. Op dat moment kwamen ook net twee auto's aan uit de andere richting. Op de beelden is te zien hoe één auto in extremis volledig op het voetpad moet rijden om de inhalende SUV te ontwijken, ook de tweede auto moet stevig uitwijken. "Ik heb het filmpje online gezet met de bedoeling dat de bestuurder dit eens ziet", vertelt de chauffeur. "Want veel mensen beseffen niet wat ze doen. Op die plaats zijn vlakbij twee scholen. Als het middag was geweest, kon dit nog veel erger geweest zijn. Ik ben al 20 jaar vrachtwagenchauffeur en ik zie zo vaak auto's gevaarlijke manoeuvres uitvoeren om mij voorbij te steken wanneer ik mij aan de opgelegde snelheid houd. Ik heb die dashcam nog maar een week, en sinds vrijdag heb ik nog zo iemand betrapt."
24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • peter destoop

  Wim Verschoren, wat doet de truckchauffeur hier verkeerd? Was er een ongeval gebeurd konden ze de beelden tenminste gebruiken als bewijsmateriaal. Privacy. Toch raar dat iedereen die iets mispeutert schreeuwt over schending van de privacy. Over de slachtoffers wordt hier gezwegen. Ik had het filmpje WEL eerst afgeleverd bij de politie. Dan konden die actie ondernemen.

 • Wouter .

  Wat een reacties... Belachelijk gewoon. Welke auto's hebben meestal geen richtingaanwijzers op de autosnelweg en rijden gelijk zotten?? Juist ja die soort... Of zijn ze meer dan een ander of zo?

 • Peter Metznreactie

  Hier gaan we weer het Judas tijdperk

 • Wim Verschoren

  De pot verwijt de ketel dat em zwart ziet... mocht ik alle filmpjes van de fratsen van truckchauffeurs op de Belgische wegen publiceren zou het ook geen kortfilm zijn!

 • MYRTHE PASS

  Het is ook verschrikkelijk hoe sommige chauffeurs rijden. Het kan in hun ogen niet vlug genoeg gaan. Andere chauffeurs moeten steeds extra ogen en goede reflexen hebben om te kunnen voorspellen welke manoevres automobilisten gaan doen, want een richtingaanwijzer bestaat bij sommigen ook niet meer.