Video toont hoe ontmijningsdienst tweede explosief Antwerpen-Noord gecontroleerd laat ontploffen

VTM Nieuws
In de De Pretstraat, vlak bij het Sint-Jansplein in Antwerpen-Noord, is vannacht een springtuig ontploft. Een tweede explosief ging niet af. De veiligheidsdiensten sloten de straat vanmorgen af, waarna ontmijningsdienst DOVO het explosief gecontroleerd heeft laten ontploffen.

Rond 7.15 uur liet DOVO het springtuig met een stevige dreun ontploffen. Een explosievenhond doorzoekt de buurt nu opnieuw om zeker te zijn dat er zich geen explosieven meer bevinden. 

Het niet ontplofte explosief lag onder een auto en werd door DOVO onder het voertuig vandaan gehaald. De ontmijningsdienst liet het in het midden van de straat gecontroleerd tot ontploffing brengen. Om veiligheidsredenen werd het afgedekt met autobanden, waarna de brandweer er zandzakken over legde. Bewoners werd gevraagd achterin hun woning te blijven.

Het eerste springtuig ontplofte rond 4 uur vannacht. Een auto raakte zwaar beschadigd, een vijftal andere liepen lichte schade op. De brandweer kwam ter plaatse om de situatie onder controle te houden, want uit een van de beschadigde wagens zou brandstof lekken. 

Park Spoor Noord

De explosie deed zich voor vlak bij Park Spoor Noord, waar tien dagen geleden al granaten ontploften in de Dijlestraat. In de Rupelstraat en Biekorfstraat, ook twee straten in de buurt, brandden twee dagen daarvoor ook al auto's uit, en nog maar enkele dagen geleden werden er nog nepgranaten gevonden. Rond die eerdere feiten loopt nog een onderzoek dat zich onder meer focust op mogelijke linken met het drugsmilieu. Daarin zouden ook al arrestaties hebben plaatsgevonden, maar het parket communiceert voorlopig niet over de zaak. 

Antwerpen was de voorbije jaren al tientallen keren het decor van soortgelijke incidenten die kaderden in drugsgerelateerd geweld. Het is niet bekend of ook ditmaal de motieven in het drugsmilieu moeten worden gezocht.

Lees ook: 

Lees ook: Drugsoorlog in Antwerpen, deel twee: 322 kilo cocaïne kwijtspelen? Dat pikt een drugsbaron niet

De Roeck
Antwerpen
De Roeck Antwerpen
Het explosief werd met zandzakken bedekt en daarna gecontroleerd tot ontploffing gebracht.
De Roeck Het explosief werd met zandzakken bedekt en daarna gecontroleerd tot ontploffing gebracht.
De Roeck
De Roeck
De Roeck
De Roeck
De Roeck

Bekijk ook: 

Patrick Lefelon
Patrick Lefelon
Patrick Lefelon
De robot van ontmijningsdienqt DOVO staat in het midden van de De Pretstraat.
PLE De robot van ontmijningsdienqt DOVO staat in het midden van de De Pretstraat.103 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Baldr VanHoek

  De politici hebben het daar weer grandioos onder controle....

 • Erwin De Meyer

  Ik stond nog verleden jaar te wachten met mijn zoon aan een bushalte aan het Koninklijk Atheneum daar. 2 Keer lastig gevallen door nietsnutten die vroegen om geld. Antwerpen is verloederd in sommige delen van het stad waar weinig of niets tegen te beginnen is.

 • eric maier

  Wie politiek vermengt me tdit, slaat de bal serieus mis. Dit is een territoriumstrijd tussen bendes, met mogelijke rip-deals die hebben plaatsgevonden. Uit welke kant die bendes komen, dat moet je niet ver zoeken, gewoon naar de buurt kijken is genoeg. Men weet dat er diverse bendes zitten die drugs doen, oa 1 grote die er al jaren heerst. Verder trachten de illegale Bulgaren er veld te winnen in dezelfde buurt, die ook al 2 jaar zware overlast geven.

 • Danny Govaerts

  Had de wever niet gezegd dat hij er terug een veilige stad ging van maken . Is intussen tweede keer burgemeester en hij bakt er precies niet veel van. Misschien tijd voor nationale aanpak in Antwerpen. Er is toch zo iets als het nationaal parket. Dat meer middelen kan inzetten dan het lokale. Of mag dat enkel in Brussel optreden.

 • Jan Sells

  Doe de wereld een plezier en laat experten aan het woord; experten die duizend keer meer ervaring hebben dan een Antwerpse burgemeester. Als we enkel in de oplossingen van onze politici moeten geloven, dan kunnen we evengoed gewoon opgeven! De war on drugs heeft nog nooit en nog nergens gewerkt. Waarom moet de geschiedenis zich steeds blijven herhalen? Wanneer gaat de politiek nu eindelijk eens toegeven dat hun manier volledig faalt. U maakt de problemen enkel erger. Wordt eens wakker aub!