VIDEO - Politie zoekt twee jaar later getuigen: gemaskerde mannen op scooter schieten bankovervaller dood

Federale politie
De politie heeft een opsporingsbericht verspreid van een dodelijke schietpartij in Sint-Jans-Molenbeek bijna twee jaar geleden. Het slachtoffer, een bankovervaller, werd op straat afgemaakt door twee gemaskerde en gewapende mannen op een scooter. De politie is nu op zoek naar getuigen. 

De feiten speelden zich af op zondag 25 september 2016 rond 21u40 in Sint-Jans-Molenbeek, op de Ninoofsesteenweg, ter hoogte van het Weststation. Op de video is te zien hoe een scooter vóór een Audi A3 gaat rijden en dan in het midden van het kruispunt stopt. De bestuurder van de auto merkte dat zowel de motorrijder als de passagier op de scooter gemaskerd en zwaar gewapend waren.

Hij trachtte te ontkomen door rechtsomkeer te maken. De passagier op de scooter opende vervolgens het vuur met een machinegeweer. Daarna stapte hij van de scooter en doodde de bestuurder van de Audi met een handvuurwapen. De daders gingen er onmiddellijk in volle vaart in de richting van de Ring vandoor.

Ongeval met scooter

Vierhonderd meter verder, op het kruispunt met de Dilbeekstraat en de Ninoofsesteenweg, was de scooter betrokken bij een verkeersongeval, waarbij de bestuurder het bewustzijn verloor. De passagier carjackte dan een auto waarmee hij tot bij het wrak van de scooter reed.

Hij sleurde de bewusteloze bestuurder tot bij de auto en trachtte hem op de achterbank te duwen. Op dat ogenblik stopte er een Peugeot 308 ter hoogte van hem. Er stapte een man uit die op dezelfde manier gemaskerd was en die hulp bood aan zijn kompanen. De bewusteloze bestuurder van de scooter werd in de Peugeot geduwd. 

De passagier van de scooter is daarna gaan zoeken naar het wapen dat achtergebleven was op de plaats van het ongeval. Vervolgens stapten ze in de auto en sloegen op de vlucht in een onbekende richting.

Federale politie

Bankovervaller uit Charleroi 

Onderzoek heeft uitgewezen dat de gebruikte scooter van het merk Piaggio GP 800 was, rood -zwart van kleur met kentekenplaat M-AHX-976. Deze kentekenplaat bleek gestolen te zijn in Courcelles. De daders hadden een wit masker op van het type Fantomas en gebruikten allerlei wapens, waaronder een machinegeweer van het type UZI.

Het slachtoffer is de 35-jarige Deniz Lal. De man uit Charleroi werd in 2009 tot vijf jaar cel veroordeeld nadat hij samen met enkele Waalse kompanen een bankdirecteur, diens broer en een medewerker had gegijzeld tijdens een tiger-kidnapping. Hij kreeg ook eerder al eens vijf jaar cel voor een bankoverval. Lal was voorwaardelijk vrij, hij zat voordien in de gevangenis van Jamioulx.

Mocht u de daders herkennen of informatie hebben over dit feit of over de gebruikte voertuigen, gelieve dan contact op te nemen met de speurders op het gratis nummer 0800/30 300.
120 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • EDOUARD MALECKI

  En zo heldere beelden van de daders,nu is het zaakje snel opgelost.

 • Lea Van Heybeeck

  Dit land lijkt meer en meer op een hilarische lachfilm!

 • Manten Kalle

  Sommigen denken dat dit de keuze van de politie is, om zo laat de beelden te tonen. Al eens aan het parket of de onderzoeksrechter gedacht ? Zo zie ja maar, de beste stuurlui staan nog steeds aan wal.

 • Erwin Vander Putten

  Van een politioneel “vluggertje” gesproken... Knap speurderswerk mannen! Salaris toch op tijd gestort mag ik hopen...?

 • Frans Dedokker

  Na 2j al, ze hebben hard gewerkt de ambtenaartjes in uniform..