VIDEO: Politie opent onderzoek naar man die twee Joden bijna aanreed en vluchtte

VTM NIEUWS
De politie van Antwerpen heeft een onderzoek geopend naar een bijna-aanrijding. Om half tien gisterochtend reed een man met hoge snelheid bijna twee orthodoxe Joden aan bij een uitwijkmanoeuvre, waarna hij op de vlucht sloeg. Militairen die op straat patrouilleerden, zagen alles gebeuren en verwittigden de politie. Dat meldt VTM NIEUWS.

De man reed over het fietspad en het voetpad, waar een man met zijn zoon wandelde. Zij moesten opzij springen om niet aangereden te worden. Het voertuig werd meteen geseind en zo werd de bestuurder (30) snel gevat. “Hij viel op door zijn onverantwoorde rijgedrag”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. “De man werd bestuurlijk aangehouden omwille van dronkenschap in het verkeer. Hij werd pas 's avonds, na ontnuchtering, verhoord”, aldus Bruyns. “Momenteel wijst het incident niet in de richting van een antisemitische daad. Maar uitsluitsel kan hierover pas in een lader stadium van het onderzoek gegeven worden.”

Alles werd gefilmd door de camera’s van de politie en die beelden zijn nu vrijgegeven. 
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JAN krommentak

  Wellicht iemand met zijn gsm aan het spelen dit zie je dagelijks op de baan en daar ligt niemand meer wakker van ! maar bij bepaalde groepen tilt men nu eenmaal zwaarder aan bepaalde feiten ?

 • Jef Denijs

  Aanhangers van bepaalde godsdiensten voelen zich snel aangevallen. Waarschijnlijk allemaal toeval.

 • Jeanne Delvoy

  Inderdaad Joris;dat was ook mijn eerste gedachte.

 • guido vermeyen

  ik dacht eerder dat die gast daar toevallig op de verkeerde plaats stond van het moment...

 • Jos Temmerman

  Voor hetzelfde geld iemand die zat te sms-een achter het stuur ,zulke uitwijkende manoevres al meer gezien van iemand die met zijn gsm ofzo bezig was.