VIDEO: Passagier filmt buschauffeur De Lijn die gsm't achter het stuur

De chauffeur van De Lijn werd gefilmd op het moment dat hij aan het gsm'en was achter het stuur.
rv De chauffeur van De Lijn werd gefilmd op het moment dat hij aan het gsm'en was achter het stuur.
Een passagier van de Antwerpse buslijn 23 heeft woensdagochtend gefilmd hoe de chauffeur van een bus van De Lijn aan het gsm'en was achter het stuur. De passagier die de beelden maakte was opgestapt op het Damplein en reed richting Antwerpen-Centraal.

"De regels zijn duidelijk: de aandacht moet altijd op het verkeer gericht zijn", is de woordvoerder van De Lijn duidelijk in een reactie. "Dit gedrag is dus onaanvaardbaar. We hebben uitgezocht om welke chauffeur het gaat en zullen hem met deze beelden confronteren en hem ter verantwoording roepen. We hechten hier enorm veel belang aan en zullen hier de nodige gevolgen aan geven."
66 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cooks Roy

  'k Zou ze niet graag te eten willen geven, die ik dagelijks achter het stuur zie bellen.

 • Ian Vandenbossche

  Wie zonder zonden is werpe de eerste steen...he filmer... trouwens, van de 10 autos die ik passeer zijn er minstens 5 bestuurders die telefoneren of smssen. Met permissie gezegd, vooral vrouwen kunnen daar wat van, zelfs met kinderen op achterbank. Er is toch geen controle. Dus..

 • monique hermans

  Ze doen dat allemaal

 • Leopold Vanhoof

  Ik mag aannemen dat de plaatser van dat filmpje altijd en overal met alles in orde is. Alhoewel ik weet dat de chauffeur onverantwoord omspringt met de klanten. Maar laat de controle toch maar over aan de ordediensten en de Lijn.

 • Luc Lievens

  Het leven 30 jaar geleden was veel aangenamer, alles kon, er gebeurde minder als nu. Wat een zielepoten hier, en ze hebben waarschijnlijk nooit iets verkeerds gedaan. Get a life losers.