VIDEO: Ouders knokken erop los tijdens voetbalwedstrijd van hun kinderen

Er werden stevige vuistslagen uitgedeeld langs de zijlijn.
Gianni Barbieux Er werden stevige vuistslagen uitgedeeld langs de zijlijn.
Een partijtje voetbal bij de U8 (7 en 8 jaar) heeft zaterdagmiddag op een jeugdtoernooi in Denderleeuw tot een stevige knokpartij geleid. Ouders gingen langs de zijlijn met elkaar op de vuist.

De poppetjes gingen aan het dansen tijdens een wedstrijd tussen jeugdelftallen van Tubize en Thes Sport, een ploeg uit Tessenderlo"Eerst waren ze over en weer aan het schelden", vertelt een getuige. "Wat later ontstond een ware knokpartij."

Op de beelden is inderdaad te zien hoe één man plots over het veld op een groepje ouders komt afgelopen. Enkele anderen proberen hem in bedwang te houden. Ondertussen loopt een andere man langs de zijlijn echter ook op het groepje ouders af. Hij komt langs achter aan en deelt een lichte tik uit. Het slachtoffer reageert heftig, loopt zijn belager achterna en geeft hem een trap, waarna de twee beginnen te vechten. Op dat moment loopt het volledig uit de hand. 

Wenende kinderen

"Spelertjes, die nog op het veld stonden, zagen alles gebeuren", vervolgt de getuige. "Enkele kinderen op en naast het veld begonnen te wenen." Pas toen enkele omstaanders luid roepend tussenbeide kwamen, keerde de rust min of meer terug. "De wedstrijd, die toch al op zijn einde liep, is niet meer hervat", aldus nog de ooggetuige. Echt belangrijk was de wedstrijd nochtans niet. "Het ging om plaats 25 of 26 op het toernooi", zegt verantwoordelijke Wim Moortgat van FC Dender. 

Kristof Maes, die actief is bij de jeugdwerking van Thes Sport, is kapot van wat er gebeurd is. "Ik was er zelf niet bij, maar werd ingelicht door de trainer van onze U8", zegt hij. "Die kinderen zijn getraumatiseerd. Wellicht zijn erbij die na vandaag nooit meer willen voetballen. En nochtans zijn het nooit de kinderen op het veld die ruzie maken, maar wel de ouders."

"Voor de rest is het toernooi vlekkeloos verlopen", vervolgt Wim Moortgat. 
601 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dario Hermans

  Schandalig,volgens mij zijn de kids dan nog volwassener dan de ouders shame on you , ocharme die kinderen

 • Marcella Verellen

  Marcella Verellen Vind ik ongelooflijk decadent en afschuwelijk!! Geen moraal meer in deze tijd, Hoe komt dat toch, Druk maatschappij?? MM

 • Kevin Colson

  En erna zijn ze verwondert dat hun JUNG later ook vechten !? !

 • Vleminckx Rudiger

  Ee schoon voorbeeld voor de kinderen dat zogezegd grote mensen op vuist gaan bij een voetbal match van kinderen . Echt schandalig. Waar zat het verstand van die mensen ?

 • Jos Plessers

  Voordien een beetje alcohol genuttigd,zeker..losers