VIDEO: Opnieuw geweld tegen politie: jongeren schoppen en kloppen op hoofd van agenten op Sinksenfoor

screenshot
Een groep jongeren heeft afgelopen nacht twee politieagenten aangevallen op de Sinksenfoor in Antwerpen. De agenten raakten daarbij gewond.

Opnieuw hebben jongeren zich tegen de Antwerpse politie gekeerd. Twee agenten probeerden tussen te komen bij een incident op de Sinksenfoor in Borgerhout maar kregen zelf rake klappen. Een jongen werd lastiggevallen door een groepje.

Een agent raakte slaags met een van de gasten en viel samen met hem op de grond. De agent kreeg klappen in het gezicht terwijl hij op de grond lag en greep dan zijn pepperspray. Zijn collega kwam ter hulp maar werd op zijn beurt aangevallen door de jongeren uit het groepje. Na de gewelddaden zetten ze het op een lopen. Heel wat ploegen deden nazicht naar de verdachten in de buurt, maar dat bleef zonder resultaat.

"Twee collega's raakten gewond. Een inspecteur werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij hevig bloedde aan het hoofd en is meerdere dagen arbeidsongeschikt. Zijn collega zal zelf een arts raadplegen. Er zijn camerabeelden beschikbaar. Die worden nu verder geanalyseerd en toegevoegd aan het onderzoek", zegt Wouter Bruyns.

Clash over politieoptreden tussen De Wever en Van Besien | HLN Antwerpen

Historische gemeenteraad maandag, want het stadhuis wordt gerenoveerd en sluit eind deze week voor minstens drie jaar de deuren. De bekogeling van agenten met eieren, afgelopen weekend in Borgerhout, legde weer de wederzijdse afkeer tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Groen-fractieleider Wouter Van Besien bloot. - Antwerpen

Foto De Scheirder185 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ano

  Het zu toch ergens begonnen zijn. die jongen zal denk ik niet zomaar op een politie agent kloppen ( ah nee sorry op 2 ). dat zegt al genoeg over die politie agenten. sommigen doen veel te graaf en denken dat ze alles mogen omdat ze een polite pakkje dragen. ik keur deze gedrag zeker en vast niet goed van deze jongen maar soms zijn politie agenten irritant.

 • B Boes

  Zolang justitie geen grondig gevolg geeft aan zulke feiten, zal de situatie alleen maar erger worden. Dat crapuul kent de regels beter dan wie dan ook, Justitie doe ook eens uw werk en kom uit uw ivoren toren!!! Of ga zelf eens die idioten te lijf, u zult snel uw handelen aanpassen. Straffeloosheid is het schandaal van deze tijd.

 • B Boes

  Tasers, zullen we die discussie nog eens doen oplaaien, geef de politie tasers en een hondje met scherpe tandjes, daar zullen die marginalen wel effe over nadenken alvorens een stap naar voor te zetten... geef de politie nu eens eindelijk de noodzakelijke "slag"kracht tegen da crapuul

 • Mensen mensen Toch

  Agenten krijgen lessen hoe ze moeten ingrijpen ,greephoudingen enz,... maar als ze een jongetje moeten overmeesteren kunnen ze het niet tenzij dat ze met 5 a 6 agenten zijn . Rambo's

 • Ilias sari

  Lina Mertens... idd zo zie ik het ook. Toch iemand met gezond verstand