VIDEO: Ooggetuige maakte beelden meteen nadat politie man met mes neerschoot in Gent-Sint-Pieters

Station Gent-Sint-Pieters afgesloten na schietincident.
Sam Ooghe Station Gent-Sint-Pieters afgesloten na schietincident.
In het station Gent-Sint-Pieters heeft de politie vanavond een man neergeschoten die met een mes zwaaide. De man is levensgevaarlijk gewond. Een ooggetuige kon beelden maken meteen na het incident.

Een ooggetuige zag hoe de man schreeuwend in een vreemde taal het station binnenliep met een mes in de hand. Hij negeerde de bevelen van de politie om het mes te laten vallen, waarop die het vuur opende. Volgens de getuige loste de politie twee schoten.

Er wordt een onderzoek gestart naar de acties van de neergeschoten man en naar de politiemannen, om na te gaan of er sprake was van wettige zelfverdediging.

Het schietincident heeft geen gevolgen voor het treinverkeer. De hoofdingang van het station is wel afgesloten.
35 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc adriaenssens

  Goed gedaan van die agenten alleen te hopen dat zij niet worden uitgemaakt voor racisten

 • paul lemmens

  een politieman moed altijd het recht hebben om zijn vuurwapen te gebruiken als hij zich bedreigd voelt en men nadien geen regeltjes zoeken die hij niet zou toe gepast hebben

 • carlos caballero

  Straks krijgt die Afghaan op onze kosten een advocaat om een schadevergoeding te bekomen. Daar zal de commissie van de mensenrechten wel voor zorgen. Zo werkt justitie in ons land.

 • Jan Ceulemans

  Wat een sukkels, op die afstand nog missen. Nu krijgt de gekwetste zeker een levenslange uitkering en de flikken moeten met héél hun familie verhuizen naar het buitenland vanwege de represailles.

 • Jack Dereder

  Overdreven reacties. Het is een standaard gegeven dat als de politie een schot lost dat er een onderzoek komt. Dat is in heel de westerse wereld zo. Dat heeft niets met vervolging te maken.