VIDEO. Marc Dutroux amuseert zich tijdens wandeling in gevangenis van Nijvel

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Via de Franstalige kranten van SudPresse zijn nieuwe beelden verschenen van seriemoordenaar Marc Dutroux tijdens zijn wandeling in de gevangenis van Nijvel.

De beelden tonen hoe Dutroux zich alleen amuseert tijdens zijn wandeling op de binnenkoer. Dutroux zit in een speciaal regime, waarbij hij tijdens zijn wandeling geen andere gedetineerden tegenkomt. Op de beelden is te zien hoe Dutroux in korte broek rondwandelt en glijdt over een ijsplek. Enkele gevangenen die uitzicht hebben op de binnenkoer geven wat opmerkingen waarop Dutroux met een glimlach reageert.

Onderzoek gestart
De dienst strafinrichtingen is een intern onderzoek gestart naar wie de beelden heeft gemaakt. Mogelijk gaat het om een medegedetineerde. Als dat het geval is, dan zou die gevangene gesanctioneerd kunnen worden door maximum dertig dagen in isolatie. Het is in de gevangenis verboden om technologische middelen te bezitten of ze te gebruiken om met de buitenwereld te communiceren.

Dutroux is in 2004 tot levenslang veroordeeld, voor kindermoord, ontvoering en verkrachting. Ook in 2014 doken al eens beelden van Marc Dutroux in de gevangenis op. 

Marc Dutroux in de gevangenis van Nijvel
SudPresse Marc Dutroux in de gevangenis van Nijvel30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Buyck

  ... die zich amuseert gezien de omstandigheden.

 • an Vanautgaerden

  Hopelijk komt die moordenaar nooit meer vrij

 • Koenraad Verstraeten

  Beste Gerrit, wij denken eerder aan de slachtoffers die OOK levenslang krijgen ZONDER een misdaad te hebben begaan. Dutroux mocht beter in een Thaise of Afrikaanse gevangenis geplaatst zijn. Dagelijks 'entertainment' verzekerd. Geen sprake van overgewicht ook.

 • Dina Hessel

  Hij zit wat rond te dollen maar de meisjes liggen onder de grond walgelijk

 • Koen Decock

  Hij zit daar precies goed aan zijn lijf te zien geen honger gekend zoals de meisjes vroeger!