VIDEO: Man filmt slapende agenten in hun combi

RV
Een man heeft een patrouille slapende agenten van de Antwerpse politie gefilmd. De agenten staan geparkeerd in de buurt van de Antwerpse Singel en zijn in slaap gevallen. Eén van hen is weggezakt op zijn zetel.


De filmer is naar eigen zeggen tot drie keer toe voorbij de combi gereden. "Ze blijven maar slapen in hun combi van 100.000 euro. Voilà, Bart De Wever, wat is da?" De beelden werden vermoedelijk gemaakt op de hoek van de Plantin en Moretuslei en de Singel in Borgerhout.

De nieuwe combi's van de politie, uitgerust als rijdende kantoren, hebben inderdaad zo'n 100.000 euro per stuk gekost. Daarin brengen de patrouilles van de interventiedienst zo'n 12 uur per shift door. Zij mogen wel halt houden voor de lunchpauzes.

Ook in kantoor slapende agenten
Het is niet de eerste keer dat agenten slapend worden betrapt. Eerder deed de leiding van de interventiedienst al eens een onverwachte controle in het centrale politiekantoor van de Noorderlaan. Daar werden toen ook verschillende agenten betrapt die met het hoofd op de tafel lagen te slapen. Terwijl zij verondersteld werden buiten in de combi aan het werk te zijn.

We zijn op de hoogte van het filmpje, en wat er op te zien is", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "De korpsleiding heeft het filmpje bekeken en beschouwt dit gedrag als onaanvaardbaar. Er is een intern onderzoek gestart. Maar over de omstandigheden kunnen we pas uitspraken doen als het onderzoek rond is."
192 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Dirk Bytebier

  Al die mensen die tijd hebben om ten onpass foto's en filmpjes op te nemen die hebben volgens mij ook niks anders te doen , ik zou zeggen kijk eerst naar uw eigen ! Want werken zal bij jou ook niet op de eerste plaats staan dat je voor al die onozelheid tijd hebt

 • Tura Demir

  We zijn vrij om alles te zeggen en te tonen, maar in uniform al werkend slapend geld verdienen is toch niet normaal....

 • Chrisje Van Staeyen

  Ik vind het heel erg voor de agent in kwestie. Eigenlijk zouden ze beter de filmer een fikse boete geven. Inbreuk op de privacy. Wsch iemand die niets anders te doen heeft en leeft op onze kosten. Maar van hem hoor of lees je geen commentaar hé. Lafaard

 • Eddy D'Joos

  En dit terwijl er zoveel auto's verkeerd geparkeerd staan, er zoveel zwerfvuil ligt, ......

 • Saida Ben tahar

  Schande