VIDEO. Loods brandt volledig uit in Essen, zeven marktwagens gaan mee in vlammen op

De Roeck
Een loods van vishandel Schot's aan de Postbaan in Essen is deze ochtend volledig uitgebrand. Zeven marktwagens gingen mee in vlammen op. Door de snelle brand ontstond er een grote rookpluim en geurhinder, maar volgens de lokale brandweer is er geen direct gevaar voor de omwonenden. De brandweeractie is afgelopen, laat de gemeente Essen weten.

De brand brak vrijdagochtend rond 5 uur uit. Door de rookontwikkeling en geurhinder kregen omwonenden het advies om ramen en deuren gesloten te houden, maar dat advies werd opgeheven toen de brandweer kon bevestigen dat er geen direct gevaar voor buurtbewoners was. Brandweerexperten voeren nog extra metingen uit. (lees hieronder verder)

De administratieve vleugel van de vishandel kon gered worden, maar het productiegedeelte is volledig afgebrand. Er vielen geen slachtoffers en de brand sloeg ook niet over naar andere bedrijven op het terrein.

De brandweercommandant heeft de operationele fase afgeblazen. Dat laat een woordvoerder bij de gemeente weten. Over de oorzaak van de brand kan voorlopig nog geen uitsluitsel gebracht worden. Het parket is ter plaatse voor verder onderzoek.

Het industrieterrein Rijkmaker was een tijdlang afgesloten, maar is nu weer toegankelijk.

De Roeck
De Roeck
De Roeck6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hauquier andre

  Er is geen probleem met de lucht,ma is ik een takje laat branden zware probleem .Al die fabrieken allemaal het zelfde ze trekken alles terug van de verzekering,ma al die rommel die in de lucht gaat dat is ook normaal?????

 • leen bakker

  Verschrikkelijk nieuws.Sterkte voor de eigenaren en het personeel.

 • aaron lammens

  En wat met het watertekort en binnenkort alle brandweerlieden te voet naar de brand want de voertuigen voldoen niet meer aan alle eisen

 • hugo van de velde

  Jurgen, een boet ? Ken jij geen Nederlands ?

 • Karel Van Campenhout

  Weer 8 dieselwagens minder. De politiekers juichen.