VIDEO. Koppel zeventigers staat op straat nadat woning wegzakt door wegenwerken

De brandweer kon niet anders dan de onstabiel geworden woning deels te slopen.
Toon Royackers De brandweer kon niet anders dan de onstabiel geworden woning deels te slopen.
In de Reekstraat in het Limburgse Bilzen is woensdagmiddag de gevel van een oude hoeve weggezakt na wegenwerken. Arbeiders waren een sleuf aan het graven pal naast de voorgevel, om nieuwe nutsleidingen te leggen. Maar plots zakte de gevel weg.

Verschillende brokstukken donderden naar beneden, net als een deel van het dak. Alle arbeiders konden gelukkig net op tijd wegspringen. De bewoonster van in de zeventig kwam zelf in paniek naar buiten.

Brandweerzone Oost-Limburg kon even later niet anders dan een deel van haar hoeve uit voorzorg slopen. Het gebouw was immers erg onstabiel geworden. De bewoonster en haar vriend zijn voorlopig opgevangen door familieleden.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Van Hoof

  Is schering en inslag bij graafwerken. Onlangs nog een huis in Berlaar. 1 bij wegenwerken in Wiekevorst. Ze mogen de verantwoordelijken serieus straffen. Als schadevergoeding een compleet nieuw huis + extra schadevergoeding elke dag dat de werken aanslepen.

 • marie-claire de bosscher

  wie zal dat betalen ? en wanneer ?

 • Patrick Proost

  Opgevangen door familieleden? Ok, die willen hun plicht doen, wat duidelijk niet kan gezegd worden van de firma waartoe de arbeiders behoren door deze mensen METEEN onderdak aan te bieden, desnoods op hotel !! Het wordt alleszins niét vermeld...

 • Emi De graeve

  Straf zoiets. Het zal je maar overkomen. Op je 70ste kan he zoiets wel missen... Laat de verantwoordelijke van deze werken voor alle schade opdraaien want het is mazr al te gemakkelijk dat zij dut naar de verzekeringen doorschuiven.