VIDEO. “Jullie hebben al die jaren werk verpest”: Sara uit Molenbeek gaat viraal met filmpje tegen relschoppers oudjaarsnacht

Oudjaarsnacht verliep bijzonder onrustig in Molenbeek: vandalen brachten vernielingen aan en plunderden winkels. “Het was oorlog”, vertelt de Molenbeekse Sara Lou in een filmpje dat nu viraal gaat. “Bravo, jullie hebben rechtstreeks campagne gevoerd voor extreemrechts.”

Sara Lou richt zich in het filmpje naar de relschoppers: “Er zijn veel mensen die heel hun leven werken om ervoor te zorgen dat je alle kansen krijgt”, zegt ze in het filmpje. “En jij, tijdens dat ene uurtje waarin je niets te doen had in je leven, heb je alles kapotgemaakt.”

“Ik vraag me af wanneer je het gevoel had dat je de grote man was. Was het toen je het bushokje vernielde waar je moeder op de bus wacht? Was het toen je de apotheek leegroofde waar je vader om medicijnen gaat voor je grootmoeder? Was het toen je de auto van je buur vernielde? Leg het mij uit, want ik begrijp het niet”, aldus nog Sara.

“Molenbeek is zo veel meer dan die relschoppers, maar nu zullen de media enkel nog hierop focussen.” En toch laat Sara zich niet afschrikken door de rellen. “Ik ken deze gemeenschap en jij hoort er niet bij. Je bent een klein zwart stipje in een zee van wit.”

Bekijk ook:

.
videostill/Amias Stijn Tshibangu Ngalula .155 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan fransaert

  men zou beter naar de ouders van die jongeren kijken en de traditie om in bepaalde moslim gezinnen de jongens ongemoeid te laten.

 • jos robben

  , Sara Lou vindt het feit dat ' de jongeren daarmee extreemrechts in de kaart spelen ' blijkbaar erger dan hun misdadig gedrag zelf. Ze zou beter de moslim gemeenschap oproepen tot gezamenlijke actie tegen en het doorspelen aan politie van namen van de 'jongeren'. Pas wanneer de moslimgemeenschap zijn medewerking verleent , kan het opgelost worden. Maar ja, dat zou integreren betekenen. De bedoeling van de islam nu is assimileren en vernietigen.

 • Filiep Lapeire

  Het gaat erom dat die jongeren geen opvoeding gekregen hebben door hun ouders, het enige mogelijke dat er nog rest is volgen mij uit de ouderlijke macht zetten en heropvoedingskampen oprichten voor dergelijk gepeupel. Het klinkt misschien radicaal maar radicale gasten vragen een radicale oplossing.

 • Cristina De Guia Gan

  Sara, ik vindt jou een 'groene prinses', alles Positief ! Ter vergelijken met de 'groene prins' uit het boek 'Zoon van Hamas' van Mosab Hassan Yousef (was Palestijn en toegewijd moslim), zoon van een medeoprichter van Hamas...grtjs en véél liefs !

 • Leo Peeters -Duym

  Marcel Willems, zegt: Sara verwoordt haar afkeer van de rellen en zegt ook duidelijk dat diet niets te zien heeft met haar godsdienst of politiek waar ze geen interesse voor heeft. -- Islam en politiek is één. De Koran en de Sharia bepalen hoe je moet leven én denken, m.a.w hoe je als moslim politiek moet bedrijven.