VIDEO: Infrabel deelt beangstigende beelden van spoorloper die op nippertje ontsnapt aan aanstormende trein

Facebook
Het is levensgevaarlijk, maar een ongeduldige voetganger besliste toch de slagbomen aan een overweg in Luik te negeren. Plots komt uit het niets een trein aangestormd die de man op een haar na mist. Infrabel plaatste vandaag de beelden op Facebook. 

"Elke dag zijn er mensen die niet kunnen wachten en een gesloten overweg toch nog oversteken. Soms loopt dat echt maar nét goed af... ", laat Infrabel weten. Met de beelden wil Infrabel weggebruikers bewust maken van het gevaar om een spoorweg over te steken wanneer de slagbomen gesloten zijn. "Respecteer steeds de verkeersregels aan overwegen. Je leven is het wachten waard!", klinkt het op Facebook.

Hoewel spoorwegbeheerder Infrabel acties onderneemt om spoorlopen te verhinderen, blijft het aantal meldingen jaar na jaar stijgen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90 procent van de spoorlopers mannen zijn tussen 18 en 34 jaar. De meeste mensen lopen over het spoor omdat het een kortere weg is of omdat ze bang zijn de onderdoorgang te gebruiken.

Spoorlopen is strafbaar. Wie het doet, riskeert een zware boete.
74 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Angelo Cabooter

  Ze hebben al duizenden keren gezegd dat sporenlopen verboden en gevaarlijk is. Geef die man een HOGE BOETE wegens het negeren van een gesloten overgang!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Gilles Standaert

  Waarom doen mensen dit? omdat ze dom zijn. Spoorlopen is gewoon darwinisme in de praktijk. Dus toen zo veel mogelijk van dit soort toestanden in de media, en het zal nog vaker gebeuren.

 • armand mudah

  Tom Francois mentaliteit van de zwakke weggebruikers, lak aan alle regels en wetten, , iedereen moet maar kunnen stoppen voor mij klopt en jammer genoeg werken automobilisten het nog in de hand door al te stoppen als ze nog maar een fietser zien die een weg wil kruisen zelfs al staan er haaietandjes op het fietspad rite verwarde persoon ? je zou eens moeten weten hoeveel er dit doen ook voor de kusttram lopen ze constant over ,

 • Francois De Mol

  De vraag is waarom dit gebeurd. Veel slagbomen zijn nodeloos dicht omdat de trein nog lang wegblijft of nog een stop maakt voor de overweg of reeds geruime tijd voorbij is. De snelheid van het sluiten en openen van de slagbomen geeft weer met welk materiaal er gewerkt wordt. Vergelijk maar eens met de slagbomen op de Franse autostrades, dat zijn net kapmessen.

 • Martine Rochtus

  Denk eens aan die machinist , als die bestuurder die man doodrijd , zit hij heel zijn leven met een schuldgevoel ...