VIDEO. Gewapende overval in Brussel op 27 januari: politie doet oproep naar getuigen

De politie is op zoek naar de dader van de gewapende overval.
Federale Politie De politie is op zoek naar de dader van de gewapende overval.
Op zaterdag 27 januari 2018 rond 18u30 werd in Brussel een gewapende overval gepleegd op het warenhuis Carrefour Express in de François Vekemansstraat.

Een man komt aan en gaat op een vensterbankje zitten tegenover de winkel. Hij houdt de winkel in de gaten en wacht geduldig. Een paar seconden later steekt hij de straat over en loopt de winkel binnen. Hij loopt zonder aarzelen onmiddellijk naar de kassa en bedreigt de kassierster met een handvuurwapen. Hij eist geld, sloffen sigaretten en alcohol. Wanneer hij die buit in handen heeft, gaat hij er vandoor richting de Nachtegaalweg.

De dader had zijn gelaat verborgen maar toch was een lange fijne neus zichtbaar.

Hij droeg een donkere sportbroek, een jasje met een donkere kap van het merk Decathlon en een grijze sjaal.

Dader
Federale Politie Dader

De speurders zijn ook op zoek naar een getuige. Het gaat om een jongeman die de zaak binnenkwam enkele seconden vóór de overval.

Getuige
Federale Politie Getuige

Hij heeft een magere lichaamsbouw en donker haar. Hij droeg een gebleekte blauwe jeansbroek en een zwart jasje met een kap met pelsrand.

Deze persoon wordt verzocht contact op te nemen met de onderzoekers.

Getuigenissen

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu 
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Driesen

  het was niet Janssen, niet Pieters, niet op t Eynde, niet Vandeberg,.........

 • Cooks Roy

  Ach laat maar zo. In de veronderstelling dat de politie hem (of ze) pakt nadat ze er uren energie hebben ingestoken, zal een of andere hele slimme parketmagistraat er wel voor zorgen dat ze al terug op straat rond lopen terwijl de agenten hun PV nog aan 't typen zijn.

 • Arthur Houben

  Hang nog maar wat camera's bij, dan wordt crapuul immers metéen en op heterdaad betrapt en gestraft? Hahahahaha.....toch duidelijk waarvoor camera's moeten dienen? En niet om straattuig en misdadigers op te kunnen pakken, hé?

 • Ronny Demeyere

  Ik hoor altijd dat de politie over gans de wereld zegt dat de eerste 48 uren na de misdaad hyper belangrijk zijn. Hoeveel uren zitten er tussen 27 januari en 12 juni ?

 • Anne-Marie De Rycke

  Vijf maanden geleden!!! Amai dat