VIDEO. Fietser overleeft als bij wonder zware aanrijding in Erpe-Mere, bestuurder rijdt pijlsnel weg: politie vraagt hulp om dader te vinden

Op de videobeelden is te zien hoe de wagen de fietser aanrijdt.
rv Op de videobeelden is te zien hoe de wagen de fietser aanrijdt.
De politiezone van Erpe-Mere heeft beelden verspreid van een zwaar verkeersongeval met vluchtmisdrijf. Op de beelden van een bewakingscamera is te zien hoe een kleine personenauto met hoge snelheid een fietser aanrijdt en meteen vluchtmisdrijf pleegt. De fietser liep daarbij verschillende breuken op.

De aanrijding gebeurde dinsdagochtend om 6.52 uur in de smalle Dokkestraat, een alternatieve toegangsweg vanuit Otteregem en Erondegem, aan de achterzijde van het industriepark van Erpe-Mere. Maar de beelden zijn pas vandaag vrijgegeven door de politiezone van Erpe-Mere.

Een automobilist die aan hoge snelheid uit de Dokkestraat komt, gaat nog in de remmen voor een fietser, met duidelijk goed functionerend achterlicht, maar kan de tweewieler duidelijk niet helemaal ontwijken en de fietser vliegt daarop over zijn stuur. De autobestuurder vervolgt daarop zijn weg, waarna de fietser op eigen kracht terug rechtstaat en verder stapt. 

“De man liep verschillende breuken op, maar heeft onwaarschijnlijk veel geluk gehad. Indien de man slechter was neergekomen of op een andere plaats was geraakt, konden de gevolgen veel erger zijn geweest”, vertelt commissaris Benny De Smet. 

Politie en gerecht tillen heel zwaar aan het feit dat de chauffeur zich niet om het slachtoffer bekommerde. De politie vraagt de bestuurder zich alsnog spontaan te melden, maar doet tegelijkertijd een oproep naar nuttige tips. "We doen dan ook een oproep naar getuigen of mensen die op basis van de beelden de aanrijder menen te herkennen. Wie meer inlichtingen kan verschaffen over het vluchtend voertuig of andere nuttige info met de betrekking tot de feiten, kan tijdens de kantooruren terecht op het telefoonnummer 053 60 64 64 of mailt naar PZ.ErpeMereLede@police.belgium.eu. Uw informatie kan met de nodige discretie behandeld worden."
30 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Erik Van Bever

  Ik werk ook op het industrieterrein van Erpe-mere, het is daar zeer gevaarlijk. Hoeveel fietsers ik tegenkom 'morgens om 5u. zonder licht, je zou ervan verschieten. Ik keur dit niet goed, vluchtmisdrijf is een laffe daad, Had de fietser wel verlichting, waarom fietste hi rechts van de rijweg en niet rechts.

 • Gaëlle Durnez

  Vlademir, dit was geen normale val als je goed kijkt, hij vloog zowat in de lucht met fiets en al dus hij is wel degelijk op de voorkant van de auto gevlogen. Auto had moet remmen.

 • Vladimir De Leeuw

  Het lijkt mij alsof de fiets al zwalpend links van de weg rijdt. Op het ogenblik de auto de fietser rechts voorbij rijdt, wijkt de fietser terug naar rechts. De fietser rijdt de auto aan en niet omgekeerd. De fietser raakt de auto dus niet vooraan, maar zijdelings. Het is ook mogelijk dat de auto helemaal niet wordt aangereden en dat de fietser van het schrikken valt. Ik hoop alleszins dat er een alcoholtest is gedaan bij de fietser?

 • DIRK JULIUS VANDESSEL

  Waarom reed die fietser links op de baan en heeft hij niet gewacht om links af te draaien vanaf de rechter kant van het baanvak, ter hoogte van de bocht ? Het verkeersreglement geldt niet alleen voor de vluchtmisdrijf plegende automobilist, maar voor alle weggebruikers.

 • jozee segers

  Hij had duidelijk fietsverlichting,maar die auto ging veel te snel. Eender waar die fietser rijd, die auto had hem moeten mijden, en zeker stoppen !