VIDEO: Feesten als de beesten op ambtenarenbal, maar "drankverbruik gaat naar beneden"

Wouter Van Vooren
In de Ancienne Belgique vindt vandaag al voor de 49ste keer het traditionele ambtenarenbal plaats. Dat trekt dit jaar meer dan 1.000 mensen, een pak meer dan de twee voorbije jaren. "De vorige jaren bleef het volk wat weg door de terreurdreiging, maar dit is duidelijk een goed jaar", klinkt het.

Sinds 14 uur laat een dj in de Ancienne Belgique de feestvierders hun benen losgooien op de dansvloer en het feestje duurt nog tot 22 uur. Zowel in 2016 als 2017 zakten er zo'n 800 mensen af naar de feestzaal, terwijl er dat in de jaren voordien nog 1.200 waren. 2018 lijkt dus opnieuw aan te knopen met die succesjaren.

Volgens Patrick Vanhopplinus gaat het om een heel gemengd publiek: "Het gaat zowel om jonge mensen als oudere mensen, ambtenaren van het Vlaams Gewest, het Brussels en het Waals Gewest, mensen uit de privésector en uit de banksector." Het drankverbruik is de voorbije jaren merkelijk gedaald, zegt Vanhopplinus nog.

Maar ook zonder alcohol zijn de ambtenaren een gemakkelijk publiek, zegt dj Fred Verhoeven: “Ze zijn sneller aan het feesten en ze feesten door tot klokslag tien uur. En heel gedisciplineerd stoppen ze dan ook."

Wouter Van Vooren
Wouter Van Vooren16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ka Van der Linden

  Wat zou ik me schamen moest ik zo te zien zijn.

 • Jos Temmerman

  Veel hun man of vrouw zal wel een koppel oren aangezet zijn..

 • Jan Van Rompaey

  Hoe minder ze werken op de belastingen, hoe beter voor de fraudeurs.

 • Gerard Braeckmans

  Juist, Stefaan. Dat is elke week dat er in gans het land de politie moet zorgen dat supporters de boel niet afbreken.

 • Marc Geerts

  En hoeveel grensoverschrijdende handelingen zijn er gebeurd ? Ohh sorry, het zal met wederzijdse toestemming zijn.