VIDEO: E17 Kalken volledig dicht door brandende truck - lading grind op rijbaan

In de tegenovergestelde richting is door het ongeval een kijkfile ontstaan.
Facebook In de tegenovergestelde richting is door het ongeval een kijkfile ontstaan.
De E17 in Kalken is richting Antwerpen momenteel volledig versperd wegens een brandende vrachtwagen.  De truck met oplegger kantelde rond 13 uur en vatte nadien vuur met een stevige rookontwikkeling tot gevolg. De lading grind die de vrachtwagen vervoerde is op het wegdek terechtgekomen. Het verkeer moet  in Beervelde de snelweg verlaten. De hinder duurt vermoedelijk nog geruime tijd. 

De drie rijstroken en de pechstroon zijn volledig afgesloten. Er staat al een file van voor Beervelde. Het verkeer richting Antwerpen moet daar de snelweg verlaten. In de andere richting is door de brand een kijkfile ontstaan.  De politie roept op de omgeving te mijden.  Er staat bij de start van de avondspits zo'n 10 km file.  De brandweer heeft het nablussen beëindigd, maar de takeling is nog in volle gang.  De lading grind is op de rijbaan terechtgekomen. 

De vrachtwagen liep een klapband op waardoor de chauffeur de controle verloor over het stuur en kantelde. Een personenwagen kwam op zijn zijde terecht door de klap. Beide voertuigen zijn uitgebrand. Een vrouw in de gekantelde personenwagen geraakte lichtgewond. 

De E40 in Drongen richting Brussel is inmiddels terug vrij. Deze voormiddag  kwam een 66-jarige automobilist om het leven nadat een truck was ingereden op een file. Het ongeval is afgehandeld maar er staat nog aanzienlijke file.

De brandweer moest nog enige tijd nablussen.
Jeffrey Dujardin De brandweer moest nog enige tijd nablussen.
Dujardin3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marc COENEN

    Eerst zetten ze schermen tegen kijk files en nu zend het nieuws dit uit dus volgende keer allemaal op de rem en filmen maar...kafka

  • Andy Depaepe

    Afrit is open in Beervelde e 17 ook open

  • Jeroen De Wolf

    Vrachtwagen volledig geblust!