VIDEO. Burgemeester De Wever slaat trefzeker vat aan en opent Antwerpse Oktoberfest

Klaas De Scheirder
Burgemeester Bart De Wever (N-VA) ruilde zijn stijlvolle kostuums zaterdag heel even in voor een Tiroler vestje en hoed. Hij sloeg trefzeker een vat aan om de tweede editie van het Antwerpse Oktoberfest voor geopend te verklaren. En hij sprak zijn beste Duits: “Liebe Freunde, Wir sind alle froh und toll wie der Anton aus Tirol.” (naar de hit van DJ Ötzi)

Het bierfestival met de onvermijdelijke danseressen uit de Schatzi bar, liters bier geserveerd aan lange tafels en een lawine van Duitse schlagers was al dagen uitverkocht. Volle bak: dat zijn 1.500 mensen in de Waagnatie.

De Wever had trouwens niet veel tijd, hij moest snel naar een andere afspraak. 

Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder
Klaas De Scheirder50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Vanden Berg

  Mr De Wever zuipen doe je op cafe of thuis. Maar niet in de media.

 • Robert De Meulder

  Ik las dat in hoogstraten door 2000 mensen 12000 liter bier is gedronken.Nu zal ik dit NUCHTER natellen.12000 liter bier vermenigvuldig je met 4 en je hebt het 48000 pinten aan 0 ,25 cl.48000 pinten voor 2000 aanwezigen is 22 pinten de man.Dan gerekend dat er vrouwen zijn die niet veel bier drinken en dan tel ik de andere dranken niet.Hier klopt iets niet.

 • Bruno Vermeire

  EN 40% leeft in armoede, maar dat zal even niet tellen, en als het met groen niet lukt ....................

 • vanaeken jokke

  De hypocrieten in Antwerpen zijn SPA en Groen Frank van den Bulck.Zij alleen denken de waarheid in pacht te hebben de graaiers.Een viertalige burgemeester niet mis hé Ronny Ooijen oei vijf talig latijn vergeten.

 • Frank Van den Bulck

  @Willy Slachmuylders, 70 jaar Antwerpenaar in merg en been ? Waarvan 65 jaar stekeblind zeker. Kom anders maar eens naar de Seefhoek en andere o zo leuke wijken, en probeer maar eens een pint te gaan drinken. Ge zult van een kale reis terugkomen !