VIDEO. Belgisch skydiveteam wereldkampioen formatiespringen

Het Belgische skydiveteam van Defensie HayaBusa is in Australië wereldkampioen formatiespringen geworden. Op het wereldkampioenschap in Brisbane zijn alle categorieën aan bod gekomen en is dus het hoogste competitieniveau van de sporttak. De bedoeling is om met vier parachutisten tijdens een vrije val van 35 seconden zoveel mogelijk opgelegde figuren te vormen. 

Bovenop de behaalde titel, is het team - bestaande uit Dave Grauwels, Andy Grauwels, Dennis Praet, Jeroen Nollet en cameraman Luc Van Britsom - er ook nog in geslaagd om een nieuw wereldrecord te vestigen. Tijdens de zesde sprong behaalden de skydivers 62 punten, het vorige record stond op naam van Frankrijk en Rusland met 56 punten. 

Het wereldkampioenschap alle categorieën wordt tweejaarlijks georganiseerd. Er waren 19 deelnemende landen. Het topsportteam van Defensie was ook de voorbije jaren het beste.

HayaBusa1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • willems michel

    Deze zijn wereldkampioen, Belgische sportploeg van het jaar ! Chapeau !