VIDEO. Belgen zagen vorig jaar 179 keer UFO's vliegen boven ons land

Ufomeldpunt.be
In 2018 registreerde het Belgische UFO-meldpunt 179 waarnemingen van vreemde luchtverschijnselen in ons land. Dat is een stijging van 33 procent in vergelijking met het aantal meldingen uit 2017 (134 waarnemingen).

Dat blijkt uit het jongste jaarverslag van het Belgische UFO-meldpunt.

In de provincie Oost-Vlaanderen werden de meeste UFO's gespot. Het Franstalige COBEPS (Comité Belge pour l'Etude des Phénomènes Spatiaux) ontving het afgelopen jaar 76 UFO-meldingen, eveneens een stijging vergeleken met het jaar ervoor.


De stijging van het aantal meldingen liet zich - naar jaarlijkse gewoonte - vooral voelen tijdens de zomermaanden juli en augustus. Beide maanden samen waren goed voor 44 meldingen. Dit grote aantal waarnemingen kan grotendeels verklaard worden door het warme weer in die periode. Ook in oktober waren er beduidend meer meldingen dan het maandgemiddelde. Dit kan mee verklaard worden door de uitzonderlijk lage bewolkingsgraad in die maand.

Nog niet zo lang geleden, op 12 december 2018 rond 16.00u, zag iemand vanaf de E17 ter hoogte van Gent een zwarte bol in de lucht. Evaluatie van het meldpunt: toch een doodgewone luchtballon.
Ufomeldpunt.be Nog niet zo lang geleden, op 12 december 2018 rond 16.00u, zag iemand vanaf de E17 ter hoogte van Gent een zwarte bol in de lucht. Evaluatie van het meldpunt: toch een doodgewone luchtballon.

Bekijk ook:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • elsy Van Renterghem

    Komisch dat mensen stilstaande sterren als ufo zien.... ik zie er heel veel dan op een avond....

  • Pierre Godrie

    Van al die verklaringen mis ik er nog één. Moerasgas.

  • Michel Jacobs

    Je moet echt geen specialist zijn in optica om te zien dat het in die video te Maldegem om een opgehangen stuk rommel gaat.Altijd hetzelfde met die flauwe grappenmakers. Dat ze eens iets origineel doen of anders in hun grot blijven zitten.