VIDEO: Arrestatie 13-jarige loopt uit de hand in Borgerhout

screenshot
Het incident met een fietsteam van de politie in Borgerhout van gistermiddag is door buurtbewoners op beeld vastgelegd. Bij de confrontatie werden uiteindelijk drie mannen gearresteerd. Een van de verdachten zich al op 8 september voor de rechtbank verantwoorden. Hij werd door het parket gedagvaard via de snelrechtprocedure. Het onderzoek naar andere mogelijke verdachten loopt volop, meldt het parket.

Het fietsteam van de politie kwam gistermiddag in de buurt van de Jan De Laetstraat tussenbeide. Een jongeman die zonder helm met een gestolen bromfiets rondreed, werd gestopt. Hij zette het meteen op een lopen. De inspecteurs konden de verdachte vatten maar werden daarna belaagd door jongeren uit de buurt waarbij de inspecteurs geduwd werden.

Twee verdachten werden opgepakt: een 20-jarige man uit Antwerpen en een 34-jarige man uit Sint-Niklaas. De 20-jarige wordt verdacht van het toebrengen van slagen en verwondingen aan een politieagent en werd meteen gedagvaard via de snelrechtprocedure.

Het mogelijke aandeel en de betrokkenheid van de 34-jarige worden nog verder onderzocht. Hij mocht in afwachting daarvan beschikken. "Het onderzoek om de overige verdachten te identificeren, loopt volop. Het parket tilt zeer ernstig aan deze feiten, die absoluut niet getolereerd kunnen worden", benadrukt woordvoerster Stéphanie Chomé van de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

Tweede confrontatie

De politie trommelde versterking op. Op het plein aan de Jan De Laetstraat kwam het dan tot een tweede confrontatie. Een jongen die de politie filmde, werd gesommeerd te stoppen met filmen en zijn paspoort te tonen. De jongeman liep weg maar kwam ten val. Hij werd dan door verschillende agenten overmeesterd.

Volgens buurtbewoners van de Jan De Laetstraat was de politie overdreven hardhandig tegen een bange, weerloze jongen.

Een buurtbewoner reageert: "Die hardhandige reactie tegen een jongen van 13 jaar lokte protest uit bij zijn vrienden en ook bij volwassen toeschouwers. Zij gingen verhaal halen bij de politie. Eén van de mannen kreeg klappen met de matrak en sloeg daarop terug naar de agent. Deze man is gearresteerd. De 13-jarige jongen is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Hij is niet gearresteerd."