Verzekeringsgroep Baloise neemt Fidea over voor 480 miljoen euro

Fidea Antwerpen
RV Fidea Antwerpen
De Zwitserse verzekeringsgroep Baloise neemt de Belgische verzekeraar Fidea over van de Chinese groep Anbang voor 480 miljoen euro. Dat heeft Baloise vandaag bekendgemaakt in een persbericht. Ook verzekeraar Ageas, de moeder van AG Insurance, en de Antwerpse bank- en verzekeringsgroep Argenta hadden een bod gedaan op Fidea. De overname moet afgerond worden in de tweede jaarhelft.

Met de deal zal het marktaandeel van Baloise in België in Niet-Leven toenemen met 1,7 procentpunt tot 8,5 procent. In Leven gaat het om een stijging met 0,7 procentpunt tot 4,2 procent. Fidea is in Antwerpen gevestigd en stelt zowat 360 mensen tewerk. Zij zullen de overstap maken naar Baloise. Baloise zal na de overname ongeveer 1.600 mensen tewerkstellen in België.

De Chinese groep Anbang, die na problemen genationaliseerd werd en ontmanteld wordt, moest op zoek gaan naar een overnemer voor Fidea. 

Herstructurering en jobverlies

De socialistische vakbond BBTK ziet in de Zwitserse verzekeringsgroep Baloise een sterke overnemer voor Fidea, maar verwacht zich binnen afzienbare tijd wel aan een herstructureringsplan. “Dat is bij fusies als deze bijna altijd het geval”, zegt vakbondssecretaris Patricia Van Goel. “Misschien niet meteen, maar eerder binnen enkele maanden wanneer de overname voltooid is. Daar is op dit moment nog veel onduidelijkheid over.”

Het feit dat 80 procent van de ongeveer 1.200 Belgische werknemers van Baloise net zoals Fidea in Antwerpen gevestigd zijn, is op vlak van mobiliteit een goede zaak.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • etienne vijverman

    en hoeveel zullen er na de overname hun baan verliezen ?????

  • Dasja Vergult

    en dan kunnen ze volgend jaar failliet gaan het gaat niet goed bij baloise