Verzekeraars weigeren almaar vaker arbeidsongevallen

Shutterstock
Om de andere werkdag sterft in ons land iemand na een arbeidsongeval. "Maar terwijl het aantal inspecteurs blijft dalen, zit het aantal door verzekeraars geweigerde erkenningen in de lift", zegt Herman Fonck van het ACV vandaag in Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard.

Opvallend daarbij is dat de ene verzekeraar systematisch meer erkenningen (en dus vergoedingen) weigert dan de andere. Volgens cijfers van toezichthouder Fedris over arbeidsongevallen op de weg van en naar het werk, stuurt marktleider AXA slachtoffers vier keer vaker wandelen en Federale zelfs vijf keer vaker dan pakweg Fidea of P&V. Sectorfederatie Assuralia heeft "geen pasklaar antwoord voor de grote verschillen", maar denkt dat de samenstelling van de klantenportefeuille en de commerciële insteek van de verzekeraars er voor veel tussen zit.
41 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  Bij een ongeval met reisbijstandverzekering heb ik ooit te horen gekregen dat mijn ongeval niet werd erkend omdat dit slechts 6 km van mijn huis voorkwam. Mijn argument dat mijn reis aan mijn voordeur begint had geen gehoor…

 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  Ik heb zo ooit een proces verloren, omdat de tegenpartij beweerde dat ik hun de pas afsneed. Tussen de plaats van het ongeval en die zijstraat waar ik uitkwam was er wel 248 meter afstand. Aan welke snelheid reed die dan om een vrachtwagen in te halen in de bebouwde kom en mij dan keihard aan te rijden op mijn rijstrook ?... Het is alom gekend dat gerechtigheid recht evenredig is met de cilinderinhoud van hun wagen. Civisme is omgekeerd evenredig me de cilinderinhoud van hun wagen…

 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  Al hebben ze veertig jaar lang rijkeleijk hun zakken gevuld met jouw geld, op het einde van de laatste minuut van de laatste dag van de geldigheid van je kontrakt kennen ze je niet meer !!! Je hebt pech als je om 00:01 die nacht een ongeval hebt. Je betaalt je blauw, en daarna krijg je stank voor dank ! Bende rovers !

 • alain vandezande

  Dit is het resultaat van al die profiteurs die in het weekend iets hebben voor had en het dat willen op het werk schuiven!

 • ringo van der pulst

  Net een proces gewonnen die acht jaar geduurd heeft.Vier jaar is de normale termijn en er komt nog vier jaar bij als je in beroep gaat.De dokter,de advocaat van mij en die van de verzekering,de wetsdokter aangesteld door de rechtbank hebben elk vijfduizend euro verdiend.Ook de rechtbank heeft verdiend.Ikzelf heb er drieduizend aan overgehouden.Wel mijn werk kwijt en op invaliditeit.Dit is belgie.