Verzekeraar AG schat schade door storm Ciara bij klanten op minstens 40 miljoen euro

Archiefbeeld. Een dag na storm Ciara, Brussel.
Photo News Archiefbeeld. Een dag na storm Ciara, Brussel.
Verzekeraar AG, de marktleider voor woningverzekeringen in België, verwacht ongeveer 22.000 aangiftes van schade door storm Ciara. Het totale schadebedrag dat AG aan zijn klanten denkt te zullen vergoeden, bedraagt wellicht minstens 40 miljoen euro.

De tol van de storm lijkt iets lager te liggen dan deze van de stormen van maart 2019, zegt de verzekeraar. Toen handelde AG, met naar eigen zeggen een marktaandeel van meer dan 25 procent, uiteindelijk bijna 29.000 schadegevallen af voor een totale kost van 47 miljoen euro.

Stormweer in de komende dagen kan de totale schadekost wel nog doen oplopen. Op een volledige inschatting van de hele verzekeringssector, is het volgens sectorfederatie Assuralia nog enkele weken wachten. De lentestormen van vorig jaar, op 4 en 10 maart, kostten de sector ruim 236 miljoen euro. 

Dit weekend zal het opnieuw stevig waaien en dat het stormachtig op zee wordt, staat ook vast. Toch zal storm Dennis in ons land niet zo fel tekeer gaan als zijn voorganger Ciara. Dat zegt KMI-weerman David Dehenauw, die wel verwacht dat code geel in de loop van zaterdag zal worden afgekondigd.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rik Muis

    Correcte verzekering, betaalt vloot tov andere.

  • Paul Boutsen

    Nu ze zullen moeten betalen, zullen snel hun prijzen aanpassen want een goede ceo zorgt er steeds voor dat er elk jaar meer winst moet gemaakt worden.

  • Raf Coppens

    AG heeft niets te schatten, ze moeten gewoonweg hun verzekerden uitbetalen want deze mensen betalen heel hun leven bij voor zulke polis. dat AG eerst begint met hun jaarlijkse winsten te publiceren, daarna praten we verder.