Verwoestende villabrand in Brugge wellicht werk van krakers

De villa werd volledig verwoest
Jan Van Maele De villa werd volledig verwoest
In Sint-Kruis woedde vannacht een allesverwoestende brand in een leegstaande koloniale villa. Hoe het vuur is ontstaan, is nog onduidelijk.

Pas toen de vlammen al uit het dak sloegen, werd het inferno opgemerkt. De brandweer van Brugge kon de situatie niet meester en riep meteen versterking van posten Oostkamp en De Haan in. Post Oostende kwam met extra perslucht. De rode vuurgloed en de enorme rookpluim waren van kilometers ver te zien.

Wellicht is de brand het gevolg van krakers, gezien het al sinds 2005 leeg staat en er geen gas- of elektriciteitsaansluiting is. "Ik heb de laatste jaren al dertig keer de politie gebeld om te zeggen dat er mensen aanwezig waren in het huis. Alle inboedel is al geplunderd geweest", vertelt Michel Memery, echtgenoot van een mede-eigenares, die op 100 meter afstand woont.

De villa, gebouwd in 1934, is namelijk een gedeelde eigendom van de familie Coppieters. De brandweer had nog de hele nacht werk om het vuur te blussen. Het gebouw is volledig verwoest.

Bart Boterman
Bart Boterman
Bart Boterman41 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Elle Devee

  Al hebben mensen 5 woningen die leegstaan. Wat van een ander is daar blijf je af.

 • johannes van Wetten

  Een nieuwe wet zal er wel komen zeker, zoals de linkse partijen alles met de fluwelen handschoentjes zeggen dat dit moet kunnen uit naastenliefde, en de eigenaars moeten dit zomaar accepteren, wat een rechterlijke dwaling.Maar die nieuwe wet is waarschijnlijk een 10 jaren plan van vergaderen.

 • Wivina Renier

  leegstand of niet. Ik vind iets waarvoor je gewerkt hebt en met je eigen geld gekocht of gebouwd hebt doe je mee wat je wil. Daarbij als het een verdelingskwestie is kan dat jaren leeg staan. Het gaat ver in dit land met je eigendommen doe je wat je zelf wil, zonder dat bemoei van de staat.

 • Constante Van Planck

  Wie zal dat betaaaalen, wie heeft zoveel geld.... wie heeft zoveel pienkepienke... Het zal je maar overkomen. Verzekering zal onderzoeken hoe het komt en is het omdat ze verwarmden met een houtmand zoals op de kerstmarkt vrees ik voor de eigenaar.

 • Tina Colpaert

  krakers hebben rechten wij werkmensen enkel plichten