Vervroegde verkiezingen zouden 8 miljoen kosten

Photo News
Een val van de regering zit er nog altijd in, maar in vervroegde verkiezingen heeft geen enkele regeringspartij echt zin. En ook de belastingbetaler vermoedelijk niet.

Volgens de FOD Binnenlandse Zaken, die de verkiezingen organiseert, is er nu al 12 miljoen euro uitgetrokken voor de stembusgang van 26 mei. In het geval van een vervroegde verkiezing, waarbij de federale stembusgang zou losgetrokken worden van de Europese en regionale, zou er nog eens 8 miljoen euro extra nodig zijn. En dat zijn dan nog alleen de federale kosten. Ook voor de gemeentebesturen, die verkiezingen op het terrein organiseren, zou het een extra kostenpost zijn. 
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pol Van den Berghe

  wat is 8 miljoen euro voor die mensen het komt toch niet uit hun zak , de begroting komt er aan ik ben benieuwd waar ze DIE miljarden gaan halen en of het parlement daar dan massaal zal mee akkoord gaan. Ze kunnen het ook nog doorschuiven naar de volgende regering waardoor die al gehypothekeerd is op voorhand

 • Hugo Bavré

  Wanneer Michel het beste voor heeft met zijn volk dan gaat hij akkoord met De Wever om zich te onthouden in Marrakech en New York. De regering valt niet, dus geen onkosten nieuwe verkiezingen, geen mogelijke negatieve gevolgen voor ons land die het goedkeuren van het pact met zich zou kunnen meebrengen.

 • Jean-Claude Van Meirhaeghe

  De heren politiekers in de regering hebben thuis over het financieele niets te zeggen dat doet hun partner maar in de regering kunnen ze met al dat geld niet omgaan, moest je weten hoeveel er een gat ik hun hand hebben zou je aardig kinnen verschieten en dat zich dan minister en dergelijke

 • Ian Vandenbossche

  8 miljoen euro is peanuts als we nu weten dat dat slechts de opstapvergieding van een 15 -tal parlementairen is, wat de overheid dan weer niet ziet als probleem voor de belastingbetaler.

 • Bernard Loncke

  Immigratie kost ons land nu al meer dan 2 miljard per jaar wat zeer snel zal omhoogschieten tot over de 10 miljard ....wat is 8 miljoen dan ?