Vervoort trekt PS-lijst in 2018 en "normaal gezien" ook in 2019

De Brusselse minister-president Rudi Vervoort.
BELGA De Brusselse minister-president Rudi Vervoort.
 Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) zal in oktober 2018 de PS-lijst trekken in de gemeente Evere. En in 2019 zal hij "normaal gezien" ook de Brusselse PS-lijst trekken bij de regionale verkiezingen. Dat heeft hij vandaag gezegd op Bel-RTL.

Volgens Vervoort zijn de gemeenteraadsverkiezingen een "groot moment van democratie" omdat er op gemeentelijk niveau weinig afstand is tussen de kiezers en de verkozenen.

"Ik zal normaal gezien ook bij de regionale verkiezingen (in 2019) de lijst aanvoeren", aldus de 59-jarige Vervoort. "Als uittredend minister-president, zou het vreemd zijn indien ik de balans niet zou verdedigen".

De politieke toekomst van Vervoort hangt volgens de PS'er volledig af van de uitslag van de verkiezingen.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • freddy depaepe

  trek maar kieken

 • Dan Midden

  Aan de uitslag kan men dan zien hoe de kiezers van Evere wanpraktijken dulden!

 • Fonz Ooms

  Op meerdere lijsten staan, gingen ze dat niet afschaffen ? Ben benieuwd voor Vlaanderen !

 • patrick morel

  Businness come d'habitude. Wie denkt dat zij die de problemen veroorzaken ze kunnen oplossen is naïef, we hobbelen voort.