Verviers opgeschrikt door nachtelijke explosie

De ontploffing deed zich volgens de brandweer voor op place du Martyr 14, waarin vroeger café Au Globe (met witte luifel, red.) gevestigd was.
Google Maps De ontploffing deed zich volgens de brandweer voor op place du Martyr 14, waarin vroeger café Au Globe (met witte luifel, red.) gevestigd was.
In Verviers heeft zich vanochtend rond 4.30 uur een ontploffing voorgedaan in een gebouw op de place du Martyr. Dat meldt de lokale hulpverleningszone (Vesdre-Hoëgne & Plateau). Een gasfles die vuur vatte, veroorzaakte de explosie.

Er vielen geen slachtoffers, maar de materiële schade is aanzienlijk. Tijdens de noodoproep werden twee ontploffingen gemeld in het gebouw waar vroeger het café ‘Au Globe’ gevestigd was. “Alleen het gebouw waar de explosies zich voordeden, is geraakt”, zegt Grégoire. 

“De materiële schade is groot, maar de structuur van het pand is niet geraakt.” Een brandende gasfles lag aan de oorzaak van de ontploffing. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.