Verstrengde controles op 'Bal National' in Brussel

Photo News
De activiteiten van de 14de editie van het Bal National en de 5de editie van het Resto National op het Vossenplein werden vandaag voorgesteld in het Brussels stadhuis. Tijdens het Bal National zijn de toegangen tot het Vossenplein beperkt en worden rugzakken gecontroleerd.

Vanwege terreurniveau 3 worden de controles op het Bal National dit jaar verstrengd en kan het Vossenplein van 17 uur tot 1 uur enkel bereikt worden via de beide uiteinden van de Blaesstraat en via de Hertstraat. De organisatie verzoekt het publiek geen rugzakken mee te nemen. Er worden zo'n 15.000 toeschouwers verwacht.

Het Bal National op het Vossenplein is op 20 juli sinds 2003 de traditionele opener van de feestelijkheden rond de nationale feestdag op 21 juli. De festiviteiten openen om 19 uur met de interactieve dansanimatie van Unik Party. Kate Ryan mag het feest in de Marollen afsluiten. De zenders Bruzz en BX1 zullen de concerten samen live uitzenden.

Op 21 juli wordt het Vossenplein omgetoverd tot een groot volksrestaurant voor het Resto National. Iedereen kan er dan terecht voor een portie mosselen met friet. Dit jaar mogen ook 150 kansarmen uit de wijk meegenieten van de typisch Belgische maaltijd voor de symbolische prijs van 1 euro. Ook op het Resto National is er muziek voorzien. De kindergroep Poopsy opent om 17 uur het spektakel voor de allerjongsten. Om 20 uur wordt de nationale feestdag afgesloten met 'Bruxelles Zingt', een gigantische karaoke.

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA