Verschillende vrachtwagenchauffeurs moeten nacht op E19 doorbrengen door gekantelde tankwagen

De vrachtwagen reed rond 1.30 uur in op de wegenwerken ter hoogte van Maisières en kwam daarbij op zijn flank terecht.
BELGA De vrachtwagen reed rond 1.30 uur in op de wegenwerken ter hoogte van Maisières en kwam daarbij op zijn flank terecht.
Verschillende vrachtwagenchauffeurs hebben de nacht moeten doorbrengen op de E19, nadat daar gisteren ter hoogte van de Bergense deelgemeente Nimy een tankwagen gekanteld was. 

De snelweg was er heel de dag afgesloten, en werd vandaag om 04.00 uur weer opengesteld voor het verkeer.

De chauffeurs moesten de nacht doorbrengen omdat ze hun maximale rijtijd hadden bereikt. De federale politie kwam ter plaatse om de uittocht van de vrachtwagens in goede banen te leiden. 

Het verkeer in de richting van Brussel was deze ochtend dan ook opnieuw verstoord door de vele vrachtwagens op de rechterrijstrook. 

 De vrachtwagen met een ADR-vracht verloor een potentieel ontvlambaar en licht giftig product, maar er was geen gevaar voor omwonenden.
BELGA De vrachtwagen met een ADR-vracht verloor een potentieel ontvlambaar en licht giftig product, maar er was geen gevaar voor omwonenden.
File als gevolg van het ongeval.
BELGA File als gevolg van het ongeval.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • walter peeters

  dat vrachtwagens meer kantelen heeft verschillende oorzaken ,zoals ladingzekering,snelheid, in dit geval was het een tankwagen en daar bestaan ook in de ADR wetgeving regels voor als hij al met gevaarlijke stoffen rijd ?? bij alle andere tankwagens geleden de regels van 20 max/80 minimum regel niet !!! Bij deze is er geen sprake van ADR tankwagen!!!!!

 • Jos Plessers

  Leonard van Opbroecke,heeft veel met de rijstijl te maken en de lading uiteraard.Vloeibaar is zeer gevaarlijk,zeker als ze niet volledig vol zijn,met 1 kamer.

 • Marc Fabry

  Super snel opgeruimd ,zoals steeds hier in Belgenland ,NOT

 • etienne vijverman

  ja het kruispunt van Europa heeft zijn prijs

 • Mike Vanderkerken

  Hiervoor moet dus een aanpassing komen van de wetgeving op de rij en rusttijden. Een volledige dag in de file staan om vervolgens te moeten vaststellen dat je rijtijden opgebruikt zijn voor die dag. Allemaal omdat een paar incompetente bureaucraten zonder enige praktijkervaring die beslissing genomen hebben. Het wordt hoog tijd dat bepaalde posten ingevuld worden door mensen met praktijkervaring.