Verschillende hittebranden in Limburg

Heidebranden.
VTM Nieuws Heidebranden.
De aanhoudende hitte en droogte hebben vanmiddag voor verschillende kleine brandjes gezorgd in de provincie Limburg. Op enkele uren tijd moest de Brandweerpost van Noord-Limburg een vijftal keer uitrukken voor branden in onder meer Bree en Peer. Ook de andere brandweerposten van de provincie kregen verschillende oproepen voor branden die telkens snel onder controle waren.

"Er zijn verschillende branden in onze regio momenteel", zo bevestigde Koen Maes, officier van dienst van de brandweerpost Bree. "De laatste brand die we hebben gehad, was een hooiveld langs de Kappelekesstraat. Maar ook langs de Hamontseweg in Bree ontstond een kleine brand door een weggegooide sigaret."

Door de hevige heidebrand in het Nederlandse Budel, net over de grens, kreeg de brandweerpost van Bree ook verschillende meldingen van inwoners van Bree en Weert die bezorgd waren over de zichtbare rook.

Archiefbeeld.
VTT Archiefbeeld.

Code rood

Vandaag kondigde het Agentschap voor Natuur en Bos code rood af voor de verschillende natuurdomeinen in de provincies Limburg en Antwerpen. Dat zorgt ervoor dat de brandweerkorpsen extra waakzaam zijn voor gras-, heide- en bosbranden.

"Onze voertuigen worden extra nagekeken voor bos- en heidebranden. Die zijn wel het hele jaar beschikbaar, maar ze worden nu meer als eerstelijnsvoertuigen gebruikt om ermee uit te rukken", aldus Maes.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Monique Mestdagh

  Op radio en TV wordt vele keren gewaarschuwd voor vuurtjes of weggeworpen sigaretten. En toch is er een domme kloot die het doet. Resultaat gegarandeerd.

 • Anis Elwertani

  Afrikaanse temperaturen, ja! Opwarming van de aarde, nee! Ocharme onze kinderen en kleinkinderen

 • Febe Chapin

  Ik heb nog nooit water zo snel zien verdampen als deze zomer. Zelfs mijn plantjes in potten die toch wel langer water moeten houden dan gewoon in de grond in de tuin zitten kurkdroog. Ik zit al door 1/3 van mijn 7 ton regenwater. Blijkbaar was het toch geen overkill om zoveel water op te slaan. Mijn kippen slapen voor het eerst in jaren buiten. Buitengewoon beschrijft het niet.

 • guido vermeyen

  houd mensen uit die vlakte....is dat nu zo moeilijk ? een pyromaan is voldoende de vlakte in lichterlaaie te zetten , ik weet niet wat die verantwoordelijken bezielt...

 • Eddy Van der Vliet

  Als ze op het schietveld in kappellen maar niet beginnen want ik denk niet dat dieluisteren naar natuur en bos