Verschanste Waal die dreigde woning te doen ontploffen is “geneutraliseerd”

De Rue des Champs in Awans.
Google Street View De Rue des Champs in Awans.
Een man die zichzelf in zijn huis in het Luikse Awans had verschanst en ermee dreigde dat huis op te blazen, is in de nacht van zondag op maandag “geneutraliseerd”. Dat zegt Thibaud Smolders, burgemeester van Awans.

Een buur verwittigde rond 19 uur de politie. De verdachte zou aangekondigd hebben dat hij een of meerdere gasflessen tot ontploffing wou brengen.

De magistraat van wacht deed een oproep op de speciale eenheden van de federale politie om te onderhandelen en de situatie zonder schade op te lossen.Die onderhandelingen leverden echter niets op. De woningen tot op 70 meter van het huis in kwestie werden geëvacueerd.

Na middernacht beslisten de ordediensten binnen te vallen. “De persoon vormde een gevaar voor zichzelf, maar ook voor de andere aanwezigen”, aldus Smolders op de sociale media. “De persoon werd geneutraliseerd. Niemand raakte gewond.”

Het motief van de man is nog niet bekend.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Koenraad Van Antwerpen

    Wat een titel; een Waal in de buurt van Luik, verrassend...

  • Bart Van Vlierberghe

    Zalige foto. Optisch bedrog. Moest toch een tweede keer kijken.

  • Jan De Greef

    SVM, u heeft vandaag blijkbaar niet veel inspiratie als je de titel leest.