Verpleegster ontkent betrokkenheid bij moord op bejaarde patiënte

THINKSTOCK
De 55-jarige verpleegster uit Kortessem, die sinds maandag in de cel zit voor mogelijke betrokkenheid bij de moord op een 70-jarige Genkse vrouw, ontkent elke betrokkenheid. Dat heeft haar raadsman Jan Swennen vandaag gezegd. De raadkamer besliste vandaag zijn cliënte onder voorwaarden vrij te laten, maar het parket ging in beroep tegen die beslissing.

Vorig jaar overleed in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk een 70-jarige vrouw. Familieleden stelde vast dat haar wagen, geld en juwelen verdwenen waren en sloegen alarm na het plotse overlijden van de vrouw, die hoewel ze terminaal ziek was nog een tijdje kon verder leven.

Giftige stoffen
De vrouw overleed in juni 2014. Ze was 's avonds binnengebracht in het ziekenhuis en 's ochtends overleden. Uit toxicologisch onderzoek, dat enkele maanden op zich liet wachten, bleek dat er bij de vrouw lichaamsvreemde en giftige stoffen aangetroffen waren. Die waren toegediend onder andere via een infuus en mogelijk een injectie. Het ging onder meer om het product Dolantine. De 33-jarige verpleegster en haar 55-jarige collega waren die dag samen van dienst in het ziekenhuis.

Na samenvoeging van alle elementen oordeelde de onderzoeksrechter dat er voldoende bezwaren waren om de twee verdachten op te sluiten.

Onberispelijke staat van dienst
"Mijn cliënte heeft meegeholpen het infuus klaar te maken, maar er moet achteraf nog een product bij geïnjecteerd zijn. Bovendien was de pompsnelheid van het infuus van twintig naar tachtig gezet en daarmee heeft de 55-jarige vrouw niets te maken. De jongere verdachte kende het slachtoffer bovendien al van voorheen", aldus Swennen, die eraan toevoegde dat zijn cliënte al 35 jaar als verpleegster werkzaam is en een onberispelijke staat van dienst heeft.

Mijn cliënte heeft meegeholpen het infuus klaar te maken, maar er moet achteraf nog een product bij geïnjecteerd zijn

Advocaat Jan Swennen