Veroordeeld tot 24 jaar cel voor gifmoord, maar zelfs moeder van slachtoffer gelooft niet dat spoedarts haar dochter heeft vermoord: “Kris is onschuldig”

Spoedarts Kris P. werd veroordeeld tot 24 jaar voor de gifmoord op zijn vrouw.
Gianni Barbieux Spoedarts Kris P. werd veroordeeld tot 24 jaar voor de gifmoord op zijn vrouw.
Spoedarts Kris Permentier (49) uit Brakel is veroordeeld tot 24 jaar gevangenis voor gifmoord en poging gifmoord op zijn echtgenote Kristel Zimmermann. De vrouw overleed op 14 oktober 2009 aan de gevolgen van een overdosis morfine. Nauwelijks vier maanden eerder had ze een zware overdosis insuline nipt overleefd. De rechtbank is er van overtuigd dat Permentier daar twee keer de hand in had. De arts zelf houdt al negen jaar zijn onschuld vol. Permentier en zijn advocaten gaan in beroep. Zeer opvallend. Ook de familie van het slachtoffer gelooft de veroordeelde: “Kris is onschuldig!”, zeggen haar moeder en broer.

Hoofd naar beneden. Handen voor de ogen. Dan knock-out neerzijgend op de beklaagdenbank. Als een uitgetelde bokser. Zo aanhoorde Kris Permentier — even strak in het pak als altijd — gisteren zijn vonnis. Achter de schermen barstte hij nadien in tranen uit. Het is inderdaad een hard verdict. Enfin, in elk geval strenger dan de twintig jaar die een maand geleden gevorderd werd. Aanklager Francis Clarysse zei toen dat de spoedarts zowel op 14 juli 2009 als op 6 oktober van dat jaar zijn vrouw probeerde te vermoorden.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Babette Van Orsenhaegen

  Als inderdaad zelfs de schoonfamilie rotsvast gelooft in je onschuld, en de 'bewijzen' berusten op vermoedens en veronderstellingen, dan is er maar één ding rechtvaardig, vrijspraak ! Alle onderzoeken waren gericht op het bewijzen van schuld, de blinddoek is hier héél strak aangetrokken zodat de bewijzen, medische verslagen, getuigenissen van onschuld,.... niet zouden gezien worden ... shame on you Vrouwe Justitia !! SHAME !!!!!

 • Bruno Melotte

  Als de moeder en broer van slachtoffer zeggen dat Kris onschuldig is...!!!! Dat wil voor mij alles zeggen. Deze mensen zijn wel degelijk op de hoogte van dossier en wat er werkelijk is gebeurt. Geen verhaaltjes in elkaar gestoken van politie.

 • rudolf jacobs

  Lijkt mij meer op een afrekening,ik vindt ook de straf wel heel erg zwaar temeer als ik zo het verslag lees ze eigelijk geen gegronde redenen hebben waar zijn die bewijzen ik riek hier vieze lucht hier klopt iets niet

 • Dirk Hofstede

  Er zitten wel meer mensen onschuldig in het gevang in Belgie. Denk maar eens aan de parachute-moord !!!

 • Patrick Rasschaert

  @Rony De Bilde ik heb ook verschillende chirurgen en spoedartsen gekend die koel overkwamen maar eens je ze kende heb ik mijn mening moeten herzien. Het is niet omdat ze koel of m.a.w. strikt professioneel en zakelijk zijn dat ze een potentiele moordenaar zijn. Wie ben jij om te veroordelen als zelfs zijn schoonfamilie in zijn onschuld gelooft. Dus blijkbaar niet zo ijskoud als jij zegt.