Verongelukte jongeman van ongeval Zonhoven moest met ouders terechtstaan voor drugshandel

BELGA
De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vandaag een vonnis uitgesproken in een zaak rond drugshandel waarin vijf mensen terechtstonden. Een van de vijf was M. L. uit Leopoldsburg die op 8 maart omkwam bij een ongeluk in Zonhoven waarin nog zes andere jongeren het leven lieten.

M. L. zou zich moeten verantwoord hebben voor het dealen van cannabis in het bijzijn van minderjarigen.

De moeder van M. L. en zijn stiefvader, alsook een man uit Leopoldsburg en een vrouw uit Lommel werden wel berecht voor het bezit en de verkoop van cannabis, speed en ghb.

De rechter sprak de moeder vrij. De stiefvader kreeg twaalf maanden cel met uitstel bovenop een boete van 6.000 euro, waarvan de helft met uitstel, voor het dealen van cannabis. Ook verplichtte de rechter hem af te kicken van de drugs en het drugsmilieu te vermijden.

De 33-jarige G.B uit Leopoldsburg kreeg een celstraf van acht maanden met probatie-uitstel en 6.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel, voor het dealen van cannabis en speed en het bezit van ghb. Ook hij moet afkicken van de rechter.

De 29-jarige vrouw uit Lommel kreeg bij verstek zes maanden effectief en 6.000 euro boete omdat ze betrapt werd op het bezit van speed en ghb.