Vernieuwd station Gent-Dampoort trekt nieuwe investeerders aan

De grondige vernieuwing van de stationshal van het station Gent-Dampoort blijkt vruchten af te werpen. Intussen is er al een Panos-winkel en een Postpunt gevestigd. Binnenkort komt daar ook een Fortis-bankautomaat bij. De verbouwing van de stationshal van Gent-Dampoort startte in het voorjaar van 2008 en heeft de NMBS 315.000 euro gekost.

De NMBS zelf investeerde in een vernieuwde en opener stationshal, toiletten en lokkettenzaal. Vanaf vrijdag worden twintig geïnstalleerde camera's geactiveerd en binnen een drietal weken moeten ook de elektronische infoborden in werking zijn.

Stadsparking
Uit een reizigersenquête bleek dat er vooral vraag is naar meer parkeerplaatsen en meer fietsenstallingen. Rond het midden van 2009 zal de NMBS de parking vernieuwen en laten uitbaten door de eigen nv B-Parking. Intussen is de NMBS aan het onderhandelen met het Gents Parkeerbedrijf om de aanliggende stadsparking vanaf 1 december ook open te stellen voor treinreizigers.

178 fietsplaatsen
In 2009 zullen er verder 178 plaatsen bijkomen om fietsen te stallen. De NMBS denkt ook aan een samenwerking met de vzw Max Mobiel om een Fietspunt te installeren aan Gent-Dampoort, waar fietsen verhuurd, hersteld en onderhouden kunnen worden. Gent-Dampoort is het zevende grootste station in Oost-Vlaanderen en het 32ste in België. Op weekdagen stappen er 's ochtends gemiddeld 5.133 treinreizigers op. (belga/svm)