Vernietiging stedenbouwkundige vergunning Uplace mooiste afscheidscadeau voor Tobback

Afzwaaiend Leuvens burgemeester Louis Tobback.
Vertommen Afzwaaiend Leuvens burgemeester Louis Tobback.
De Leuvense burgemeester Louis Tobback bestempelt de vernietiging door de Raad voor Vergunningsbetwistingen van de stedenbouwkundige vergunning voor het shoppingcomplex Uplace in Machelen als "het mooiste afscheidscadeau dat men hem, en tegelijk ook de stad Leuven, in deze periode nog kon aanbieden". Uit vrees voor de concurrentie met het eigen handelscentrum voert Leuven al langer dan een decennium een verbeten strijd tegen de komst van Uplace.

"De beslissing illustreert dat de redelijkheid en het recht uiteindelijk toch zegevieren. Ook tégen een Vlaamse regering die met al haar vezels vasthing aan Verhaegen en Co en alles in het werk stelde om zelfs tegen beter weten in dit stedenbouwkundig, verkeerstechnisch en commercieel monster waar te maken", aldus de Leuvense burgemeester.

Tobback haalt ook uit naar Lorin Parys, de Leuvense lijsttrekker van N-VA, die van 2007 tot 2014 'Chief Operating Officer' was van Uplace. "Benieuwd of de N-VA nu nog verder zal aandringen op de realisatie van Uplace en of zij daarbij nog kan rekenen op de 'ex-operational officer' L.P. als kandidaat-burgemeester voor de Leuvense middenstand", aldus Tobback. 

In een reactie laat Lorin Parys weten "dat het duidelijk is dat het Uplace-dossier van de baan is". "Mijn focus ligt al een tijdje op hoe we samen met alle betrokken partijen in Leuven de middenstand kunnen versterken. We hebben daar concrete voorstellen over, zoals het aanpassen van het circulatieplan en het invoeren van het eerste uur gratis ondergronds parkeren".
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Slachmuylders

  Awel Louis je bent nooit mijn vriend geweest maar ik gun U deze Uplace verbod van harte ! Verder nog een gezond leven !!!

 • Fonz Ooms

  Onnozelaar ! Zelf nooit één cent geinvesteerd, altijd op kosten van de belastingbetaler geleefd. Nooit verantwoordelijkheid genomen, er wel van weggevlucht en nooit zijn beloften gehouden. Triestige figuur en dan zo'n reactie ? Zielig !

 • anna vandenberg

  William Bonny, dat weet ik ook wel, voor het milieu of eigen gezondheid willen we niets inleveren, dat moet de buurman doen. Enkel genieten, consumeren, presteren, ons altijd goed voelen en als het niet lukt nemen we wel een pilletje. We zitten in de greep van de schone schijn verkopers, zij bepalen voor ons wat goed voor ons is en hoe we moeten leven en met wat we gelukkig zijn.

 • Tony Vandermaelen

  Wat een pretentie heeft dat ventje, hij denkt dat hij een afscheidsgeschenk verdient heeft.

 • William Bonny

  Anna vandenberg, droom maar rustig verder. Dat zal er nooit komen.