Vermoedelijke ontvoerders van baby Grace vrijgelaten

RV
De Bergense kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft de vrijlating bevolen van de broers Tony en Jordy W. Ze worden ervan verdacht op 13 januari een baby van vijf maanden ontvoerd te hebben in Estinne-au-Mont. De KI bevestigt zo een beslissing van de raadkamer van Charleroi. De advocaten hadden daar gepleit dat de verlenging van hun aanhouding bij gebrek aan bewijs onontvankelijk was.

Op 13 januari werd de moeder van baby Grace op een camping in Estinnes-au-Mont aangevallen door twee mannen met een machete. Daarop ontvoerden de daders het vijf maanden oude kindje van de vrouw. Volgens de vrouw ging het om haar ex en zijn broer. De dag erop werden de twee opgepakt en aangehouden voor poging tot doodslag. Tony W. werd ook beschuldigd van de ontvoering van een minderjarige.

Op 16 januari werd het kind achtergelaten in het Antwerpse Wijnegem, en veilig en wel teruggebracht naar de moeder.

Voor de raadkamer pleitten de advocaten van het duo op 19 januari de onontvankelijkheid van de verlenging van hun aanhouding. De raadkamer volgde hen in die redenering, maar het parket van Charleroi ging in beroep. Daardoor bleven ze aangehouden tot ze voor de kamer van inbeschuldigingstelling van Bergen verschenen. Die beval donderdag de vrijlating van de twee broers.

Op dit moment zoekt de politie nog naar de personen die het kind in Wijnegem hebben achtergelaten.