Vermoedelijke brandstichting in Schepdaalse loods

De brandweer heeft de brand in de opslagloods tussen de Ninoofsesteenweg en de spoorlijn in Schepdaal (Dilbeek) vanavond onder controle gekregen. Het vuur werd opgemerkt rond 18.50 uur. De civiele bescherming van Liedekerke kwam rond 20 uur ter plaatse met een graafmachine om assistentie te verlenen.

In de loods waarin zich materiaal bevond, lagen eveneens strobalen waarin het vuur woedde. Met de graafmachine werd het stro open getrokken zodat dit makkelijker geblust kon worden. De brandweer legde een deel van het dak van de opslagplaats open om beter aan de vlammen te kunnen. Het nablussen zal nog enige uren in beslag nemen.

De brandweer van Dilbeek stuurde rond 21.40 uur een nieuwe tankwagen ter plaatse. Omdat het vermoeden groot was dat het dak van de loods uit asbestplaten bestond, werd de bewoners uit Dilbeek gevraagd om de deuren en ramen dicht te houden.

Brandstichting
Volgens burgemeester Willy Segers (N-VA) van Dilbeek gaat het vermoedelijk om brandstichting. "Het is al de derde brand op drie dagen tijd in Schepdaal, dit is meer dan verdacht. De eerste brand was een vuilnisbakbrand in een school, omtrent de tweede brand bestaat geen zekerheid omtrent de oorzaak. In deze loods staat materiaal van Tuc Rail, een firma die momenteel wegenwerken uitvoert op de Ninoofsesteenweg in het kader van de GEN-werken. Het onderzoek zal hopelijk meer informatie opleveren", aldus burgemeester Segers.